Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince ATO Meclis Salonu'nda düzenlenen "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni Çalıştayı"na katıldı.

10.03.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince ATO Meclis Salonu'nda düzenlenen "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni Çalıştayı"na katıldı. Kurtulmuş'un konuşmasının satır başları şunlar:

"Çok iyi ve başarılı bir medya kuruluşu, halkın talep ve beklentilerini dile getiren bu ülkenin ulusal çıkarlarını koruyan, bu ülkenin milli menfaatlerini her türlü meselenin üzerinde koyan, ortak meseleler üzerinde gerçekten buluşabilen, milletin bütün fertlerinin hak ve onurunu, şerefini, kendisinin hakkı ve onuru, şerefi olarak gören bir medya anlayışı ile olabilir"

- "Bazı arkadaşların kurucu iradeden anladıkları, paletlerin gücüyle iktidara gelmiş olanların atadığı 3-5 hukukçudan ibarettir. Biz diyoruz ki artık 3-5 hukukçunun yaptığı anayasa metni değil milletin ruhunu temsil eden, milletin temsilcilerinin yaptığı bir anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı var"

"Bu hükümeti iş başından uzaklaştıracağım diye, basın özgürlüğünü kullanarak, bu hükümete karşı terör örgütlerini direkt ya da dolaylı desteklemek, hiçbir şekilde basın özgürlüğü değildir"

(12.40-12.55-13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AA Editör Masası'na konuk oldu, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Bozkır'ın açıklamalarının satır başları şunlar:

- "Müzakere eden ülkeler 23. Yargı ve Temel Haklar ve 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik fasıllarını açamadan diğer fasılları açamıyor. Burada yine bir ironi var. Türkiye 15 fasıl açmış, bir fasıl kapatmış ama 23. ve 24. faslı açamıyor. Biz bunların açılışına hazırız. Yarın açabiliriz. Açılmalıdır"

"Yunanistan ile olan anlaşmamızda bin kota rakamı vardı. Ancak biz iyi niyetle davranarak bu bin rakamını Yunanistan ile hiç uygulamadık. Burada yazılı olandan ziyade günün şartlarına uyan uygulamalar daha önemli hale gelecek. Ama neticede burada 100 binler 1 milyon rakamı değil binler belki 10 binler rakamlarının telaffuz edilmesi daha doğru olacaktır"

"Vizeler tamamen kalktıktan sonra çalışma müsadeli bir vize haline gelse belki biz Avrupa ülkeleri vatandaşlarına vize koymak mecburiyetinde kalacağız. Çünkü esas akın Türkiye'den Avrupa'ya doğru değil, Avrupa'dan Türkiye'ye doğru olacak"

(11.20-13.14) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitim Çalıştayı"nda Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Bozdağ, "Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı'na da buna imza atanlara da soruyorum, bunun Türkçesi bal gibi delil incelemesidir, bal gibi ilk derece mahkemesinin yerine geçip, esas incelemesi yapmaktır. Mahkemenin buna hakkı yoktur. Anayasa, Anayasa Mahkememize böyle bir hakkı, vazifeyi vermemektedir" ifadesini kullandı.

(13.28) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör operasyonlarının başladığı günden bu yana bölgede, toplam 44 aile sağlığı merkezinin tahrip edildiğini belirterek, "Daha güvenli fiziki mekanların bir kısmı temin edildi, bir kısmının temin edilme çalışmaları devam ediyor" dedi.

(12.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye- Afrika Tarihi İlişkilerinde Kadın" başlıklı panelde yaptığı konuşmada, "İnanıyorum ki 21. yüzyıl, Afrika yüzyılı olacaktır. Kıta üzerinden sömürgeciliğin ruhunu kaldırmak, tüm dünyanın ortak sorumluluğudur. Ama bu süreç aynı zamanda Afrikalı kardeşlerimizin gayretine de bağlıdır" dedi.

(12.23) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2016 yılı Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini açıkladı. Ödül alacaklar arasında Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, Güneydoğu'da yaralı arkadaşına siper olan asker İsmail Ertem de bulunuyor.

(14.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gazeteci-yazar Oral Çalışlar, "Kobani yanılgısıyla" yeniden silaha sarılan PKK'nın şiddet eylemlerinin yol açtığı tahribatı ve HDP'nin, PKK dayatmaları karşısında kararlı bir tavır alamamasının bölge halkında yarattığı hayal kırıklığını AA için değerlendirdi

(14.32) (Görüş)

8- Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik tamamlanan operasyon kapsamında 279 teröristin etkisiz hale getirildiği, 206 barikatın kaldırıldığı, 365 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 504 silah ve bunlara ait 48 bin 48 mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan 3 bin 470 kilogram malzemenin ele geçirildiği bildirildi.

(14.39)

9- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün operasyonun tamamlandığı bölgede arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, bazı teröristler etkisiz hale getirildi.

(15.09)

10- Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladıkları iddiasıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 5'i adliyeye sevk edildi.

(12.39)

11- İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada, gözaltına alınan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ile SGK İzmir İl Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 8 kişi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

(13.33)

12- İstanbul'da öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikast hazırlığı konusunda istihbari bilgiye ulaşmasına rağmen kanuni işlemleri başlatmayarak görevini ihmal ettikleri ileri sürülen dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

(14.09)

13- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın kardeşi Fatih Sarı, Adana'da karıştığı trafik kazasının ardından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Bakan Sarı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sorunlarımızı hukuk kuralları çerçevesinde diyalogla çözmeliyiz. Şiddet, hiçbir zaman bir çözüm yolu değildir" ifadesini kullandı.

(15.19)

14- Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesi ve bölgede gece saatlerinde etkili olan sağanak sayesinde söndürüldü. Yangınla ilgili bölgede arıcılık yapan bir kişi gözaltına alındı. Marmaris Orman İşletme Müdürü Hasan Hakan Zeybek, "Tespitlerimize göre yaklaşık 60 hektar sahanın zarar gördüğü anlaşılıyor" dedi.

(12.54)

15- Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ocakta 2 milyar 227 milyon dolar açık verdi. Bunun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 31 milyar 889 milyon dolara indi. Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler ocak ayında 280 milyon dolar oldu.

(10.19-10.29)

16- Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı, bu yılın ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 artarak 19 milyon 994 bin 472'den 20 milyon 98 bin 994'e çıktı.

(10.26) (Grafikli)

17- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, Türkiye için 2016 yılı büyüme beklentilerini yüzde 3'ten yüzde 3,5'e yükselttiklerini, 2015'ten gelen güçlü verilerin yakın vadede ekonomik ivmede artışa işaret ettiğini bildirdi.

(10.46)

18- Dopi·ng kullandığını itiraf etmesinin ardından geçici olarak spordan men edilen dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, sevenlerine destekleri sebebiyle teşekkür ederken, tenise yeniden dönmek istediğini açıkladı.

(11.01)

19- Antalyasporlu futbolcular, Kamerunlu futbolcusu Eto'o'nun 35. yaş gününü, yıldız futbolcunun başından aşağı un döküp, yumurtalar kırarak kutladı.

(14.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor
    11:21 Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor

    Hatay'ın Erzin ilçesinde sera yöntemiyle erken olgunlaşan karpuzda çapa mesaisi sürerken, erkenci üründe Mayıs sonunda hasat bekleniyor. Kumun avantajını kullanarak yetiştirilmeyen yerde karpuz yetiştiriliyor. Mayıs sonunda erkenci karpuzda hasadın başlayacağını belirten çiftçi İnce, karpuz fiyatlarının tarla ile market arasında farklılık gösterdiğini ifade etti.

  • Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı
    11:21 Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı

    Tokat'a 71 kilometre uzaklıkta bulunan Alpudere köyünde, telefon hattı çekmemesi nedeniyle kadınlar evde sıkılıyordu. Köy muhtarı, kaymakam ve ilçe halk eğitim merkezi ile görüşerek dikiş nakış kursu açılmasına karar verdi. Ev işlerini tamamlayan kadınlar, köy konağında açılan kursa katılarak vakitlerini değerlendiriyor. Kurs kapsamında, tahta baskılar ile kumaşları boyama, dikiş ve nakış gibi el işleri öğretiliyor. Kursiyerler, istedikleri her türlü ürünü geliştirme imkanı buluyor.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.

  • Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı
    11:18 Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı

    Kırıkkale'de siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında 9 şüpheli yakalandı ve 7 işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen 102 kullanıcıyı belirledi. Ayrıca, SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde 160 vatandaş bilgilendirildi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı
    11:17 ASKİ, Ankara'da ızgara ve sel kapanı temizliği yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, son 3 ayda 73 bin 602 ızgara ve 699 sel kapanını temizledi. Alt geçitlerde bin 223 temizlik kontrolü yapılırken, Coğrafi Bilgi Sistemi'nde kaydı eksik olan 60 bine yakın ızgara da sisteme kaydedildi. Bu dönemde 482 noktada, 17 yeni sel ızgarası ve bin 648 yeni ızgara imal edildi.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu
    11:17 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hastaneden Taburcu Oldu

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçirdiği rahatsızlığın ardından yapılan tedaviye alerjik reaksiyon gösterince hastaneye yatırıldı. Bugün taburcu olan Başkan Ergün, dinlendikten sonra seçim çalışmalarına devam edeceğini belirtti.


Advertisement