Aa Haber Akademisinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Aa Haber Akademisinde Mezuniyet Heyecanı

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin Yeni Nesil Habercilik ve 5. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi mezunları için sertifika töreni düzenlendi.

06.01.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin Yeni Nesil Habercilik ve 5. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi mezunları için sertifika töreni düzenlendi.

AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan Haber Akademisinde, gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen "Yeni Nesil Habercilik" ve "5. Dönem Savaş Muhabirliği" eğitimi mezunları, sertifikalarını aldı.

AA Konferans Salonundaki törene, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ve davetliler katıldı.

"Bizler elimizden gelen gayreti gösteririz"

Kazancı, Polis Akademisi işbirliğiyle gerçekleştirilen "5. Dönem Savaş Muhabirliği" eğitimine, 16 ajans, 2 Polis Akademisi personeli, 5 ajans dışından olmak üzere toplam 23 kişinin katıldığını söyledi.

Eğitimin 12 gün sürdüğünü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Polis Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilğini belirten Kazancı, 21 öğrencinin başarılı olduğunu ifade etti.

Ankara ve İstanbul'daki "Yeni Nesil Habercilik Eğitimi"ne 900 kişinin müracaat ettiğini, bunun 116'sının kabul edildiğini, tamamının da başarılı olduğunu aktaran Kazancı, her iki eğitimde de 320 saat teorik ve pratik ders işlendiğini kaydetti.

Tüm katılanları tebrik eden Kazancı, "Anadolu Ajansı bu eğitimleri imkan ölçüsünde çeşitlendirerek sürdürmeyi taahhüt ediyor. Burada bir istihdam garantisi yok. Fakat 'istihdam garantisi yok' demek, olmayacağı anlamına gelmez. Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ve AA Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak'ın yönlendirmeleriyle bizler elimizden gelen gayreti gösteririz" diye konuştu.

"Ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar düzenliyoruz"

Daha sonra söz alan Çolak, Polis Akademisinin aynı zamanda emniyet teşkilatının hizmet öncesi ve hizmet içi eğitimlerini vererek, akademik ve bilimsel çalışmalar da yaptığını söyledi.

Ulusal ve uluslararası düzeyde sertifika programları ve kurslar düzenlediklerini dile getiren Çolak, bu kapsamda Anadolu Ajansı ile "Savaş Muhabirliği Eğitimi"nin hayata geçirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere sertifikaları verildi. Ankara Yeni Nesil Habercilik Eğitiminde birinci Melike Kınacı, ikinci Baki Öztürk, üçüncü Göksun Ünlü, İstanbul Yeni Nesil Habercilik Eğitiminde birinci İbrahim Doğruyol, ikinci Nazlı Karaman, üçüncü Hadi Ziriğ oldu.

Savaş Muhabirliği Eğitimini ise Ali İmran Durman birinci, Vesna Beşiç ikinci, Kasım Sakallı ise üçüncü bitirdi.

Dereceye girenler sertifikalarını, AA Genel Müdürü Kazancı, AA Genel Müdür Yardımcısı Mutanoğlu ve Polis Akademisi Başkanı Çolak'tan aldı.

Haber Akademisi mezunları adına İbrahim Doğruyol'un konuşma yaptığı törenin ardından, hatıra fotoğrafı çekildi.

"Bu işi çok sevmiyorsanız baştan vazgeçin"

Öte yandan, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün, sertifika töreni öncesinde düzenlenen "Gazeteciliğin Esasları" konferansında, AA Haber Akademisi mezunlarına tavsiyelerde bulundu. Gazeteciliğin severek yapılması gerektiğini belirten Akgün, medya sektörünün zorluklarına değindi.

"Bu işi çok sevmiyorsanız, baştan vazgeçin" diyen Akgün, mezunlara mümkün olduğunca çok okumalarını önerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Haber Akademisinde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement