Aa ile Endonezya Haber Ajansı Antara'dan İşbirliği Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Aa ile Endonezya Haber Ajansı Antara'dan İşbirliği Anlaşması

Anadolu Ajansı ile Endonezya haber ajansı Antara, haber ve görsel değişimini öngören işbirliği anlaşması imzaladı.

21.11.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı ile Endonezya haber ajansı Antara, haber ve görsel değişimini öngören işbirliği anlaşması imzaladı. AA Yönetim Kurulu Üyesi Salih Demirkan, AA'nın Pasifik bölgesindeki ofis ve muhabir sayısını artıracağını, önde gelen ajanslarla yapılan işbirliğiyle bu sürecin destekleneceğini söyledi.

AA ve Antara arasındaki işbirliği anlaşması, Endonezya haber ajansının Cakarta'daki genel müdürllüğünde Demirkan ve Antara Genel Müdürü Seyfül Hadi tarafından imzalandı.

İmza törenine, AA Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam, AA Asya Kafkasya Pasifik Bölgesi Direktörü Yılmaz Yaman, Türkiye Dış Haberler Editörü Ogün Duru, Dış İlişkiler Müdürü Ercan Göçer ve Antara çalışanları katıldı.

Anlaşmayla taraflar, İngilizce haber, fotoğraf ve görüntü değişimine başlayacak.

Demirkan, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, AA'nın dünya genelindeki haber operasyonlarının güç kazanarak sürdüğünü kaydetti. Pasifik bölgesinin ekonomik, siyasi ve toplumsal gelişmeleriyle küresel sistemdeki ağırlığının her geçen gün arttığını kaydeden Demirkan, bu nedenle AA'nın Pasifik Haberleri Editörlüğü'nü kısa sürede yapılandırma kararı aldıklarını hatırlattı.

Demirkan, hafta başında AA heyeti olarak Güney Kore'nin başkenti Seul'de katıldıkları Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) Yönetim Kurulu toplantısında bölgenin önde gelen haber ajanslarıyla istişarelerde bulunduklarını belirterek, bölgedeki yapılanma sürecinde bu ikili ilişkilerden de istifade edeceklerini anlattı.

AA'nın Asya'nın kuzeydoğusundan güneydoğusuna kadar uzanan bölgede haber operasyonlarını yakın dönemde daha fazla muhabir ve ofisle yürütmeye başlayacağını ifade eden Demirkan, bu süreçte bölgenin önde gelen haber ajanslarıyla da işbirliğini güçlendireceklerini ifade etti. Demirkan, "Anadolu Ajansı Türkiye'nin yakın çevresindeki en etkili haber ajansıdır. Hedefimiz dünyanın diğer bölgelerinde de en etkili haber kuruluşlarından biri olmaktır. Hedefimize kararlılıkla ilerleyeceğiz" dedi.

Antara Genel Müdürü Hadi de AA ile işbirliği anlaşması imzalamış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. AA'nın dünya genelinde büyük bir haberci ağı olduğunun altını çizen Hadi, şöyle konuştu:

"AA sayesinde Türkiye ve çevresindeki geniş coğrafyadan doğrudan haber alabileceğiz. Anadolu Ajansı sadece Türkiye'deki önemli gelişmeleri dünyaya aktarmakla kalmıyor. Çok sayıda ülkeden kendi kadrosuyla haber geçiyor. Biz de Antara olarak Endonezya ve bölgemizden Anadolu Ajansına destek olacağız" diye konuştu.

Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam, AA ve Antara'nın oldukça köklü haber ajansları olduğunu belirterek, anlaşmanın her iki tarafa büyük faydalar sağlayacağını kaydetti. AA'nın haber ağının dünya genelinde geniş alanı kapsadığını söyleyen Akçam, Antara'nın bu sayede pek çok ülkeden zengin içerikli haberler aktarma imkanına kavuşacağına işaret etti. Akçam, AA ve Antara arasındaki haber alışverişinin iki ülke kamuoyunun doğru bilgilenmesine de katkı sağlayacağına dikkati çekti.

Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu, dünyanın en kalabalık ve dinamik ekonomilerinden biri olan Endonezya'nın AA'nın Pasifik bölgesindeki yapılanmasında kilit önem kazanacağını dile getirdi. Endonezya ve Türk halkı arasındaki köklü bağlara vurgu yapan Mutanoğlu, iki ajansın haber değişiminin aynı zamanda toplumlar arası etkileşimi de hızlandıracağını söyledi. Mutanoğlu, anlaşma sayesinde Endonezya medyasının Türkiye'deki gelişmelere ilişkin haberleri, dolaylı yollardan ve Batılı aracılardan ziyade, güvenilir yerel bir ortaktan edinme imkanına kavuşacağını ifade etti.

AA heyeti, Pasifik Haber Editörlüğü'nün yapılanma çalışmaları çerçevesinde yarın Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'u ziyaret ederek ülkenin resmi haber ajansı Bernama'nın yetkilileriyle görüşecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa ile Endonezya Haber Ajansı Antara'dan İşbirliği Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement