Aa İzmir Bölge Müdürlüğü İftarı - Son Dakika
Güncel

Aa İzmir Bölge Müdürlüğü İftarı

Aa İzmir Bölge Müdürlüğü İftarı

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Genel Müdür Öztürk: “AA, Türk medyasında bir kaliteyi temsil ediyor ve Türk medyasını da bir kaliteye doğru çekiyor.

15.07.2014 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın Türk medyasını bir kaliteye doğru çektiğini belirterek 4-5 yıl sonra Türk medyasına AA ekolünün yön vereceğini söyledi.

Öztürk, uluslararası medyanın mağdur ve mazlumun derdini anlatmadığı bir ortamda AA'nın, dünya genelinde ısrarla büyümek zorunda olduğuna da dikkati çekti.

AA İzmir Bölge Müdürlüğü'nün Kaya Termal Oteli'nde düzenlediği iftar programına katılan Öztürk, meslekte 20. yılına yaklaştığını, bu süre içinde kendisini en mutlu ve verimli hissettiği kurumun AA olduğunu ifade etti.

Bir yanda Gazze'den canlı yayın yaparken öte yanda güzel bir sofrada iftar açtıklarını, bu zıtlıkların aslında hayatı anlamlandırdığını belirten Öztürk, bir yandan ölümü anlatırken diğer yanda doğum heyecanına tanıklık ettiklerini vurguladı.

Kendisinin geçen yıl Rabia Meydanı'ndaki katliamı haberleştirirken aynı gün bir çocuğu olacağını öğrendiğini ifade eden Öztürk, "Aslında bu zıtlıklar ve fırtınalı duygular bizi bu mesleğe, bu ajansa daha çok bağlıyor, yoksa bu meslek çok yapılacak bir şey değil. Zor, sıkıntılı bir meslek, ruhsal bedensel olarak bizi çok yıpratan bir tarafı var" dedi.

Öztürk, AA'de geçen 3 yılık dönemde hızlı bir ilerleme kaydedildiğini, temponun katlanarak arttığını, bu dönemde sürekli kriz ortamında habercilik yaptıklarını anlatarak,  Soma'daki maden faciasının kamuoyuna aktarılması konusunda da AA'nın çok başarılı bir çalışma sergilediğine dikkati çekti.

Bu başarıda çalışan kalitesinin yanında yeni teknolojilerin kullanımının da payının bulunduğuna değinen Öztürk, AA'nın Türkiye'nin en güçlü donanıma sahip medya kuruluşu olduğunu söyledi.

Daima birinci sınıf haber, fotoğraf ve görüntü servis ettiklerini, dünyanın en büyük medya kuruluşlarında bunların yayımlandığını aktaran Öztürk, AA'nın dünyanın ilk 5 haber ajansı arasına girme hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Kemal Öztürk, dünyada etkili olan haber ajanslarından geri bir noktada çalışmaya başlamalarına rağmen kısa sürede diğer ajansları yakalamaya başladıklarını, özellikle Ortadoğu bölgesinde Arapça departmanından yaptıkları yayınlarla uluslararası ajansları geride bıraktıklarını dile getirerek, son alarak Fransızca yayına başlamalarının rakip ajansların dikkatini çektiğini ifade etti.

Bu hedefleri yakalama konusundaki ısrarlarının zaman zaman diğer ajanslar tarafından şaşkınlıkla karşılandığını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"(Nedir bu öfkeniz, niye bu kadar saldırıyorsunuz her yere, niye bu kadar büyüyorsunuz ?) sorularıyla karşılaştık. Sebebi bugün Gazze'de yaşananları, Rabia Meydanı'ndaki katliamı canlı vermeyen bir uluslararası medyadır. Böyle bir medyanın olduğu bir dünyada biz tabii ki agresif şekilde büyüyeceğiz. Büyüyeceğiz ki tüm dünyaya mağdurun ve mazlumun olduğu her yeri biz anlatalım. Şu anda dünyada en çok Arapça haber üreten ajansız. Ortadoğu'daki tüm gelişmeleri, haberleri en güçlü şekilde veren kurumuz. Şu anda bile Gazze'den en çok haber, görüntü, video yayımlayan kurum biziz. Aynı şekilde Tel Aviv'den de Kudüs'ten de Ramallah'tan da yayınlıyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü bu coğrafya bize böyle bir görev ve misyon yüklemiş. Bunu yapmadığımız zaman ben sosyal medyada, maillerde, telefonumda çok tepki alıyorum. Ortadoğu'dan insanlar arıyorlar, 'neden yayın yapmıyorsunuz, neden Pakistan'dan, Afganistan, Doğu Türkistan'dan da yayın yapmıyorsunuz' diyorlar."

-"Lider ülkenin kurumlarına düşen görev"

Türkiye'nin tarihi gereği lider bir ülke olduğunu, bunun da getirdiği sorumlulukların bulunduğunu dile getiren Öztürk, "Büyük Türkiye çok önemli ve gerekli bir şey. Yüz yıl önce çıktığımız Ortadoğu'da yüz yıldır acı dinmedi. Terk ettiğimiz topraklardan 64 ülke doğdu. Daha da fazla parçalamak için uğraşıyorlar. Dolayısıyla sizin ülkenizin ve kurumlarınızın bir misyonu ve görevi vardır. AA da bunlardan birisidir. Çok şükür 3 yıllık süre içerisinde yayın dilimizi 8'e çıkardık, haberlerimiz, kişi başına üretimimiz çok arttı" dedi.

AA'nın üretim kalitesinin Türkiye'de henüz yeteri kadar anlaşılamadığını, bunun zamanla anlaşılacağını ifade eden Öztürk, "AA Türk medyasında bir kaliteyi temsil ediyor ve Türk medyasını da bir kaliteye doğru çekiyor. İnşallah 4-5 sene sonra yeni arkadaşlarımızın meslekte pişmesiyle beraber Türk medyasına AA'nın ekolü yön verecektir. Buna kesinlikle inanıyorum. Bugün Türkiye'nin en yetkin enerji, diplomasi, finans muhabirleri yetişiyor. 5-10 yıl sonra bu arkadaşlarımızın uzman olduğunu düşünürseniz mesleğimize AA'nın 100. yıl ekibi damga vuracaktır. 10 sene sonra Allah nasip eder de yaşarsak bunu göreceğiz" diye konuştu.

AA'da üretilen bir haber, fotoğraf veya videonun dünyanın en büyük medya kuruluşlarında yayımlanabildiğine işaret eden Öztürk, artık sadece güçlü oldukları Ortadoğu'da değil ABD'de çektikleri karelerle de isimlerinden bahsettirmeye başladıklarını vurguladı.

Eylül ayında hizmete sokulacak "anadoluimages.com" sitesiyle bir dağıtıcı kurum pozisyonuna da gireceklerine değinen Öztürk, dünyanın bu alanda önde gelen dağıtıcı kuruluşları arasına gireceklerini kaydetti.

Teşekkür belgesi

AA İzmir Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu ise özverili bir ekiple çalıştığı için kendisini çok şanslı gördüğünü belirterek, Soma'da yaşanan faciada ekip olarak birbirlerini daha iyi tanıdıklarını, bu sınavdan başarıyla çıktıklarını ifade etti.

İftar programında Genel Müdür Öztürk, Soma'daki özverili çalışmalarından dolayı İzmir Bölge Müdürlüğü çalışanları Mehmet Güldaş, Ufuk Kırabalı, Ramazan Ercan, Cem Öksüz, Turgay Duyar, Numan Erölmez ve Servet Ülkü'ye teşekkür belgesi verdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa İzmir Bölge Müdürlüğü İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.


Advertisement