Aa Muhabirinin ABD'de Gözaltına Alınması - Son Dakika
Güncel

Aa Muhabirinin ABD'de Gözaltına Alınması

Aa Muhabirinin ABD\'de Gözaltına Alınması

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "AA muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın gazetecilik görevini yerine getirirken gözaltına alınmasını ve darbedilmesini kınıyoruz"

20.08.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ABD'de Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın gözaltına alınmasını kınadı.

Göndoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan AA muhabiri Şaşmaz'a ABD polisi tarafından yapılan uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ferguson'daki olayları takip eden Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin Şaşmaz'ın gazetecilik görevini yerine getirirken, gözaltına alınmasını ve darbedilmesini kınıyoruz. Amacı kaos çıkartmak olduğu ortaya çıkan Gezi olayları sırasında 17 kez açıklama yaparak, Türkiye'yi eleştiren ABD'nin olayların başladığı kasabada sokağa çıkma yasağı ilan etmesi, aktivistler ile gazetecileri gözaltına alması, darp etmesi, güvenlik güçlerinin halka ırkçı duygularla saldırması iki yüzlülüğün belgesidir.

Sürekli olarak demokrasi ve basın özgürlüğünden söz eden ABD'nin kendi halkına zulmederek bir kez daha çifte standart uygulamalarına devam ettiğini görmekteyiz. Günlerdir kendi halkının haklı taleplerine orantısız güç kullanarak cevap veren ABD'nin şimdi de basını susturma gayreti olarak gördüğümüz saldırılarını devreye sokmasını anti-demokratik ve düşmanca buluyor, kınıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle gözaltına alınan, darbedilen Bilgin Şaşmaz'a ve Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Muhabirinin ABD'de Gözaltına Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • selim66: Sen memuru koru memurun hakkını koru ilk önce gazeteci koruyacağına, bak memur emekli oluyor 35 bin alıyor işçi emekli oluyor 85 bin tl alıyor memur emekli maaşı binüçyüz alıyor işçi mekeli oluyor iki binüçyüz alıyor, kafanı birazda buna yor istersen hocam. Birde haksız memur olanları araştır sana güvenenleri yarı yolda bırakma. 0 0 Yanıtla

Advertisement