Aa'nın "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi" ABD'de Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi" ABD'de Tanıtıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AA'nın "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi" tanıtımı AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu'nun konuşması ICNA Başkanı Naim Beig'in konuşması USCMO Genel Sekreteri Usame Cemal'in konuşması ISNA Başkanı Azhar Azeez'in konuşması Mutanoğlu'nun katılımcılara plaket takdim etmesi AA'nın "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi" ABD'de tanıtıldı Anadolu Ajansının İslam dünyasındaki gelişmelere yönelik yeni ürünün, Baltimore kentinde binlerce Müslümanı bir araya getiren ICNA-MAS toplantısında tanıtımı yapıldı AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu: "Bu proje bizler için çok önemli, çünkü Müslüman toplumlar arasında büyük bir boşluğun olduğunu, güçlü haber ajanslarının bulunmadığı gördük" Kuzey Amerika İslam Camiası Başkanı Beig: "Bu haber paketini dört gözle bekliyoruz.

29.05.2016 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AA'nın "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi" tanıtımı

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu'nun konuşması

ICNA Başkanı Naim Beig'in konuşması

USCMO Genel Sekreteri Usame Cemal'in konuşması

ISNA Başkanı Azhar Azeez'in konuşması

Mutanoğlu'nun katılımcılara plaket takdim etmesi

AA'nın "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi" ABD'de tanıtıldı

Anadolu Ajansının İslam dünyasındaki gelişmelere yönelik yeni ürünün, Baltimore kentinde binlerce Müslümanı bir araya getiren ICNA-MAS toplantısında tanıtımı yapıldı

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu:

"Bu proje bizler için çok önemli, çünkü Müslüman toplumlar arasında büyük bir boşluğun olduğunu, güçlü haber ajanslarının bulunmadığı gördük"

Kuzey Amerika İslam Camiası Başkanı Beig:

"Bu haber paketini dört gözle bekliyoruz. Bu, sadece Amerikalı Müslüman toplumunun değil aynı zamanda daha geniş toplumların da faydasına olacaktır, çünkü böyle bir sese ihtiyaç var"

Anadolu Ajansının (AA) İslam dünyasındaki gelişmeleri kapsayacak yeni ürünü Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi, ABD'nin Baltimore kentinde binlerce Müslümanın katıldığı Kuzey Amerika İslam Camiası'nın (ICNA) Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği yıllık toplantısında tanıtıldı.

İslam dünyasındaki gelişmeleri ilgili medya organları, yayıncılar, web siteleri, bloggerlar, sosyal medya kullanıcıları, STK'lar ve araştırmacılara ulaştırması amaçlanan Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi'nin ICNA-MAS toplantıları esnasındaki tanıtım etkinliğine ABD'deki önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşlarının çatı kuruluşu ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, ICNA Başkanı Naim Beig ve Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Başkanı Azhar Azeez'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

"Müslümanlar arasında köprü vazifesi görecek"

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada Anadolu Dünya Raporu ile İslam dünyasını ilgilendiren tüm önemli siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmelerin takip edilerek abonelere İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak ulaştırılacağı bilgisini verdi.

Haber paketinin Müslümanlar arasında bir köprü vazifesi göreceğini vurgulayan Mutanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu proje bizler için çok önemli çünkü Müslüman toplumlar arasında büyük bir boşluğun olduğunu, güçlü haber ajanslarının bulunmadığı gördük. Bu proje büyük bir adım. Bu paket ileride daha da büyüyecek olan şu andaki küçük bir basamak. Bu haber paketinin Müslümanlar arasında bir haber köprüsü olmasını ümit ediyoruz. Bu proje gençlerimizle daha da genişleyecek."

"Haber paketini dört gözle bekliyoruz"

ICNA Başkanı Naim Beig, haber paketini heyecan verici bulduğunu belirterek, İslam dünyasında yaşanan gelişmelerin doğru bir şekilde, saptırmadan aktarılmasının herkesin faydasına olacağını söyledi.

Amerikan medyasına bakıldığında Müslümanlar hakkında sürekli olumsuz ifadelerin kullanıldığını hatta uzman olarak konuşturulan bazı insanların İslam'a ilişkin yanlış bilgiler aktardığının görüldüğüne vurgu yapan Beig, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorumlu bir medyaya, dengeli medyanın varlığına, İslami konuları takip eden medya organına ve farklı toplumlarda yaşanan adaletsizlik konularını ele alabilen bir medyaya ihtiyaç var. Bu haber paketini dört gözle bekliyoruz. Bu, sadece Amerikalı Müslüman toplumunun değil aynı zamanda daha geniş toplumların da faydasına olacaktır çünkü böyle bir sese ihtiyaç var. Dolayısıyla Amerikan toplumu, komşularımız, çalışma arkadaşlarımız dengeli haberlere erişebilir ve doğru mesajı alabilir. Bu projenin yakın zamanda başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum."

"AA'nın çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz"

USCMO Genel Sekreteri Usame Cemal de AA'nın İslam dünyasındaki gelişmeleri yansıtacak yeni ürünün mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Dünya genelinde yaşanan gelişmeleri medya üzerinden öğrendiklerini belirterek, haberlerdeki aktarımların doğru olmasının önemine işaret eden Cemal, "Bu haber paketi, Amerikalı Müslümanların fikirlerinin, hikayelerinin ve görüşlerinin buradaki halka ve dünya geneline aktarılması için büyük bir fırsat. Bu nedenle Anadolu Ajansı'nın çalışmalarından memnuniyetle karşılıyoruz." diye konuştu.

"AA dengeli bakış açısı sağlayacak"

ISNA Başkanı Azhar Azeez ise AA'nın yeni haber paketinden övgüyle söz ederek çok önemli bir açığı gidereceğinden bahsetti.

ABD'de İslam'a ve Müslümanlara karşı negatif bakışın varlığına dikkati çeken Azees, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı gibi organizasyonların burada dengeli bir bakış açışı sağlayacağını düşünüyorum. Bugünlerde korkuyu yayma ve korkuyu satma işinde olan birçok insan var. Korkunun iki anlamı var; her şeyi unut ve kaç ya da her şeyle yüzleş ve yüksel. Müslümanların burada ikinci kısmı seçeceğini ümit ediyorum. Bu bağlamda da medya bu yükselme konusunda çok önemli bir rol oynuyor ve Anadolu Ajansının bu girişiminden memnuniyet duyuyoruz ve başarılı olmanız için dua ediyoruz."

Konuşmaların ardından AA Genel Yayın Yönetmeni Mutanoğlu, Beig, Cemal ve Azeez'e çeşitli hediyeler takdim etti.

Etkinlikte AA Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Nedim Kaya da Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi'ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Anadolu Dünya Raporu aboneleri; İslam dünyasındaki önemli olayların AA'nın global ağı yoluyla anında takip imkanı, canlı yayınlar ile son dakika haberlerinin takibi, İslam dünyası için etkinlikler takvimi, Müslüman liderler ve önemli şahsiyetlerle AA'nın geniş bölgesel ve global haberci ağı tarafından yapılan röportajlar, katma değeri yüksek analiz raporları, sürekli güncellenen aranabilir ve indekslenebilir fotoğraf katalogları ve koleksiyonları, İslam dünyasındaki tüm önemli program ve tarihleri kapsayan fotoğraflar, yayına hazır videolar, Haber Akış Sistemi'ne (HAS) online olarak anında ulaşıp hizmetlerini alacaklar.

Aa\'nın "Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi" ABD\'de Tanıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi' ABD'de Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement