"AA'nın Arnavutça Yayınına Başlaması Önemli Bir Gelişme" - Son Dakika
Güncel

"AA'nın Arnavutça Yayınına Başlaması Önemli Bir Gelişme"

Arnavutluk ve Makedonya'daki siyasiler, Anadolu Ajansının Arnavutça yayına başlamasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

01.10.2014 18:41  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arnavutluk ve Makedonya'daki siyasiler, Anadolu Ajansı'nın (AA) Arnavutça yayına başlamasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Makedonya Meclis Başkan Yardımcısı Rafis Haliti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın Balkan ülkeleri için gerekli olduğunu belirterek, "AA gibi büyük bir ajansın, Arnavutça yayınına başlaması hepimiz için son derece önemli bir olay" diye konuştu.

Arnavut kökenli olan Haliti, başta bölge ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın, Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'taki gelişmelerden haberdar olması, burada yaşayan insanların düşüncelerini bilmesi gerektiğini belirterek, "AA'nın bölgede olması, özellikle de Arnavutça yayınına başlaması son derece önemli" dedi.

Arnavutluk'taki Adalet ve Birlik Pardisi (PDİU) Genel Başkanı ve Arnavutluk Meclisi Milletvekili Şpetim İdrizi de AA'nın Arnavutça yayınının iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğine inandığını söyledi.

"Arnavutça yayını, bölgedeki birlik ve beraberliğe yardımcı olacaktır" diyen İdrizi, şunları kaydetti:

"AA'nın Arnavutça yayını, siyasi ilişkilerde olduğu kadar sosyal ve ekonomik ilişkilere de katkı sağlayacaktır. Arnavutça yayını, Balkanlar'da yaşayan Türkler ile Türkiye'de yaşayan Arnavut kökenli vatandaşlar arasında bir köprü olacaktır." - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'AA'nın Arnavutça Yayınına Başlaması Önemli Bir Gelişme' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement