Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansının (AA) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Mardin, Elazığ ve Batman'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

30.07.2016 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansının (AA) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Mardin, Elazığ ve Batman'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Mardin'de AK Parti Mardin İl Başkanlığı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitaba yoğun ilgi gösterdi.

Miting alanında demokrasi nöbetine katılanlardan Fehmi Doğan, darbe girişimine karşı duran gençleri çok sevdiğini ve onların yerinde olmak istediğini söyledi.

Darbe görmemelerine rağmen azim ve heyecanla darbeye karşı durduklarını aktaran Doğan, AA'nın hazırladığı kitabın torunlarına miras kalacağını kaydetti.

Doğan, "Allah bunu yapanlardan razı olsun. Bu kitap bir tarihtir. Bu kadar kısa bir sürede nasıl derleyip yetiştirdiler bilmiyorum ama çok güzel hazırlanmış." dedi.

Eşi ve çocuklarıyla Türk bayrağı tişörtü giyerek darbeye karşı ilk günden bu yana meydanlarda olduklarını kaydeden Faruk Eviz ise AA'nın hazırladığı kitabı çok beğendiklerini dile getirdi.

Kitabın özellikle çocuk ve gençler için çok iyi bir kaynak olduğunu bildiren Eviz, "Gençlerimiz darbeleri bilmiyor. Anne ve babalara tavsiyem darbelerin ne kadar kötü olduğunu çocuklarına anlatmasıdır. Demokrasimizi ve Türkiye Cumhuriyetimizi sonuna kadar koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Özlem Deniz de 3 çocuğuyla hergün meydanlarda olduğunu belirterek, Türk milletini asla yıldıramayacaklarını bildirdi.

"Allah devletimize zeval vermesin, Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. Bu kitap da çok güzel hazırlanmış." diye konuştu.

Elazığ

Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı Elazığ'da da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara verildi.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda stant kuruldu.

Standı ziyaret eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ halkı ve belediyesinin 15 Temmuz akşamından itibaren darbe girişiminde bulunanlara karşı dik duruş ortaya koyduğunu söyledi.

Vatandaşların duyarlılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi, cesareti ve kriz yönetim kabiliyetinde göstermiş olduğu üstün azim ve gayretin Türkiye'deki bu hainlerin, katillerin darbe girişimlerinin önüne geçtiğini belirten Yanılmaz, "İnanıyorum, sivil irade silahlı iradeye hakim olmuştur. Gerçek zaferi sivil irade kazanmıştır ve Türkiye'de artık kimse böyle bir darbe girişiminde bulunma cesareti gösteremeyecektir inşallah." diye konuştu.

Bu süreçte AA'yı hem doğru haber vermesinden dolayı hem ülkenin ve milli çıkarların yanında yer almasından dolayı hem de hızlı haber kaynaklarına ulaşmasından dolayı tebrik eden Yanılmaz, "Bugün takdim ettiğiniz bu kitaptan dolayı, darbeyi ilk defa kitaplaştırma noktasında göstermiş olduğu hızdan dolayı da tebrik ediyorum, başarılar diliyorum." dedi.

Kitabı inceleyen Yanılmaz, ardından standa yoğun ilgi gösteren vatandaşlardan bazılarına kitap dağıttı.

Meydanda demokrasi nöbetine devam eden emekli astsubay Hamdi Şimşek de Türk Silahlı Kuvvetlerinin peygamber ocağı olduğunu ve ordunun içine bir virüs gibi yerleşen bu eşkıyaları milletçe hep beraber temizleyip atacaklarını aktardı.

AA'nın hazırladığı kitabın takdire şayan olduğunu kaydeden Şimşek, "Milletimizin zihnine yerleşmesi için, ileride unutulmaması için böyle bir kitap haline getirdiğiniz için Anadolu Ajansı olarak sizlere müteşekkiriz. Bu güzel kutsi hizmetiniz için bütün halk adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

AA'nın hazırladığı kitabı alan Hasan Bak ise darbenin ilk gününden bugüne kadar meydanın hep dolu olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "evlerinize dönebilirsiniz" emrine kadar buradan ayrılmayacaklarını vurgulayan Bak, "Bu saatlere kadar buralardayız ve buralarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Darbe girişimi tarihini anlatan kitabı evinin en güzel köşesinde saklayacağına dikkat çeken Bak, ileride çocuklarına ve torunlarına göstereceğini aktardı.

Batman

Batman Valiliği önünde yapılan mitinge katılan vatandaşlara dağıtılan AA'nın hazırladığı kitap yoğun ilgi gördü.

Miting alanına gelen Ziver Açan, kitabı inceleyerek, kitabın hazırlanmasının takdire şayan olduğunu, darbe girişiminin ilk gününden itibaren olayların resimleriyle tek tek anlatıldığını söyledi.

Hazırlanan kitapta, FETÖ'nün yaptığı zulmün ve hainliğinin anlatıldığını dile getiren Fatma Uyan da kitabın çok güzel hazırlandığını, çoğaltılarak dağıtılması gerektiğini anlattı.

Elinde Türk bayrağı ile alana gelen Seher Karataş ise AA'nın kitabının darbeyi anlattığını, yapılanları asla unutmayacaklarını bildirerek, kitabı da çocuklarına miras olarak bırakacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement