Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansı'nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Yalova'daki Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

30.07.2016 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı'nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Yalova'daki Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için Atatürk Alanı'nda stant kuruldu. Standa vatandaşlar ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

Kitabı alarak inceleyen Rahime İnce, kitabın çok önemli bir belge niteliği taşıdığını belirterek, "İleride çocuklarımızın bakması, değerlendirmesi için saklayacağım. İçeriği çok güzel. Anlatım şeklini de çok beğendim." dedi.

Abdullah Karabulut da İsviçre'den tatil için Yalova'ya geldiğini, darbe girişiminde bu yana meydanlarda olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kitaba baştan sona baktım. Türk milletine, halka ibretlik, yarınlar, gelecek nesillerin bizden sonra görebilecekleri ders çıkarabilecekleri bir kaynak. Evlatlarımız, torunlarımız vatana sahip çıksınlar. Vatandaşın 15 Temmuz'da yaptığı büyük fedakarlık, göğsünü gerdiği topa, tüfeğe karşı durduğu mücadelenin bütün ayrıntılarını bu kitapçıkta görüyoruz. Eğer 'Ben bunu yaşamadım' diyen bu kitaba baksın. Menderes'i, Özal'ı yediler ama bu millet Erdoğan'ı yedirtmeyecek. Bunu herkes böyle bilecek. Bu millet, Allah'ın bir lütfu. Bu millet, demir gibi bir millet. Bu milletin sırtı yere gelmez."

Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu da "15 Temmuz'dan beri Yalova Roman Mahallesi nöbette durdu. Bütün Roman mahalleleri, dernekleri birlik olup Cumhurbaşkanımıza, vatanımıza sahip çıkmak istiyoruz. Torunlarımıza, evlatlarımıza bir armağan olarak görüyoruz. Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir kitap olmuş. İlerleyen zamanlarda torunlarımıza bugünleri anlatırken, daha iyi anlatabilme adına iyi hazırlanmış bir kitap." ifadelerini kullandı.

"AA'nın dışarıda, sokaklarda, her yerde olduğunu anlatacağım"

Nihat Özyanıkoğlu ise kitabın çok faydalı olacağını belirterek, "Hakikatlerin yazıldığı bu kitabı yayınlayanlardan Allah razı olsun. AA'ya bu çalışma için çok teşekkür ederim. Gelecek nesillere bu kitabı saklayacağız ve kendilerine armağan edeceğiz. Gelecek nesiller, Türkiye'nin ne olduğunu bilecek." diye konuştu.

Bahadır Karadeniz de 40 yıldır İsviçre'de yaşadığını, Yalova'ya geldiği gün darbe teşebbüsüne şahit olduğunu anlattı.

Karadeniz, şunları kaydetti:

"Daha evimize gitmeden meydanlara geldik. Güzel ülkemize kıymak istediler. Arkası gelseydi kötü olacaktı. Bu sadece darbe değil, ülkeyi işgal etme programıydı. Bunun arkasında dış güçler var. Başaramadılar ve inşallah başaramayacaklar. Halk, sokağa indiği sürece asla başarılı olamazlar. Kitaba bakıp da duygulanmamak, elde değil. Bu kitabı yurt dışına götüreceğim. Bizim derneklerimiz, camilerimiz var. Arkadaşlara da bunu göstereceğim. AA'nın dışarıda, sokaklarda, her yerde olduğunu anlatacağım. Çocuklarımızdan öte artık torunlarımıza da anlatacağız ve göstereceğiz."

77 yaşındaki Emrah Güzeldere ise 27 Mayıs 1960'ta asker olduğuna dikkati çekerek, "AA'nın hazırlamış olduğu bu kitapçığı çocuklarıma torunlarıma ileteceğim. Emeği geçenlere teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement