Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Kocaeli - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Kocaeli

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Çetin Gürol, Anadolu Ajansının (AA) Türkiye'nin göz bebeği olduğunu, bunu 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle daha iyi anladıklarını belirterek, "Anadolu Ajansının daha darbenin ilk saatlerinden itibaren cansiparane yaptığı görev, bu darbe girişiminin önlenmesinde en önemli noktalardan biriydi.

30.07.2016 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Çetin Gürol, Anadolu Ajansının (AA) Türkiye'nin göz bebeği olduğunu, bunu 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle daha iyi anladıklarını belirterek, "Anadolu Ajansının daha darbenin ilk saatlerinden itibaren cansiparane yaptığı görev, bu darbe girişiminin önlenmesinde en önemli noktalardan biriydi." dedi.

AA tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gürol, 15 Temmuz'un demokrasi tarihi için önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirerek, bunun hafızalardan hiçbir zaman silinmeyeceğini söyledi.

Yaşanan bu süreçte Türk basınının çok ciddi bir sınav verdiğini vurgulayan Gürol, tankların önünde kendilerini siper eden vatandaşlar ve basın mensuplarının bu ülkede darbelerin artık bir hayal olduğunu herkese gösterdiğini kaydetti.

Gürol, AA'nın 96 yıllık tarihinde, vatandaşların bilgilendirilmesi noktasında en önemli kurumlardan birisi olduğuna işaret ederek, "Anadolu Ajansı Türkiye'nin göz bebeği. Bunu 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle daha iyi anladık. Anadolu Ajansının daha darbenin ilk saatlerinden itibaren cansiparane yaptığı görev, bu darbe girişiminin önlenmesinde en önemli noktalardan biriydi. Yine diğer basın kuruluşlarımız da dik bir duruş sergilediler." diye konuştu.

"Önemli bir arşiv niteliğinde"

AA'nın hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının önemli bir arşiv niteliğinde olduğunu ifade eden Gürol, "Bizden sonraki nesiller için önemli bir materyal olmuş, keşke daha fazla basılıp, daha fazla dağıtılsa. Ben bu manada emeği geçenleri kutluyorum. Anadolu Ajansı esasında basın mensupları için de bir okul. Biz de Anadolu Ajansımızın yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Gürol, AA'nın bu güzel çalışmasını incelerken Kocaeli'nin gururu olan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan da bahsetmek gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminin ilk dakikalarında bir kaos ortamı vardı. O ortamda şu anda kaçak durumda olan Sayın Bakanımızın özel kalem müdürü yanıltıcı ifadeler kullanınca Bakanımız da Ankara'da güvendiği bir muhabiri Genelkurmay Başkanlığına göndererek olayın vahametini öğreniyor. Bakanımız, durumu gönderdiği muhabirden öğrendikten sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını arayarak iş makinelerinin askeri kışlaların önüne çekilmesi talimatı veriyor. Esasında Sayın Bakanımızın bu davranışı darbe girişiminin önlenmesinde en önemli hamlelerden biriydi. Sayın Bakanımızın bu çalışmayı bir muhabir ile meslektaşımız ile yapması, bize ayrı bir gurur verdi. Kendisiyle gurur duyuyor ve teşekkür ediyoruz."

Aa\'nın "Dakika Dakika Fetö\'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Kocaeli
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Kocaeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement