Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kocaeli'de Perşembe Pazarı Meydanı'nı dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

30.07.2016 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kocaeli'de Perşembe Pazarı Meydanı'nı dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişimi sırası ve sonrasında yaşanan gelişmelerin, AA muhabirlerinin haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Perşembe Pazarı Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutanlara verildi.

Vatandaşlar, meydanda kurulan stantta gerçekleştirilen kitap dağıtımına yoğun ilgi gösterdi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi değiştirebilecek bir süreci milletin dik duruşuyla atlattıklarını ve kahramanlık tarihine bir destan daha yazıldığını söyledi.

Tarihi belgelerin çok önemli olduğunu ifade eden Katırcıoğlu, AA tarafından oluşturulan bu eserle gençlerin 15 Temmuz darbe girişimini daha iyi okuyabileceğini dile getirdi.

Katırcıoğlu, belgeler sıcakken derlenmesinin önemini vurgulayarak, "İnceledim, çok yerinde, kıvamında, hoş bir çalışma olmuş. Bu bir belge, çok önemli, gençlerimizin rahatlıkla bilinçlerini oluşturabileceği, hem de ileride konuyla ilgili araştırma yapabilecekleri doğru bir kaynak olarak elimizde bulunuyor." dedi.

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik eden Katırcıoğlu, "Gazi Meclis'in bombalamadan aldığı hasarı, mümkün olduğu ölçüde korunarak yeni nesillere aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Olayların yaşandığı yerlerdeki şarapnel parçaları bile saklanabilir. Bosna'ya gittiğimde bunu görmüştüm. Bunlar tarihi belgeler, birer anıt olarak saklanıp bizden sonraki nesillere aktarılabilir." diye konuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker de çalışmadan dolayı AA çalışanlarını tebrik etti.

Eserin, darbe girişiminde yaşananların gelecek nesillere aktarılmasında önem arz ettiğine dikkati çeken Şeker, darbe girişiminin vatandaşlarda "Ulubatlı Hasan" ruhunu da canlandırdığını kaydetti.

"Şu anda beni asker yapsınlar giderim. O tankın altına da yatarım"

Kore Gazisi 86 yaşındaki Necmettin Yılmaz ise darbe girişimini lanetlediği belirterek, bir daha milletin böyle bir girişimi yaşamamasını diledi.

Hayatta oldukları sürece böyle girişimlerin başarılı olamayacağını anlatan Yılmaz, "Mümkün değil, şu anda beni asker yapsınlar giderim. O tankın altına da yatarım. Eskiden darbe döneminde çok canlar yandı. Allah bir daha yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Avukat Halit Çokan da alçak darbe girişimi çok taze olmasına rağmen AA'nın oluşturduğu eserle tarihe önemli bir not düşüldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement