Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Anadolu Ajansının (AA) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece, önemli bir misyonu ve görevi ifa ettiğini söyledi.

18.08.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Anadolu Ajansının (AA) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece, önemli bir misyonu ve görevi ifa ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansının hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, AA çalışanları tarafından Prof. Doğan'a makamında takdim edildi.

Kitabı inceleyen Doğan, AA'nın, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin tüm gelişmeleri kitaplaştırmasını tarihi bir belge olarak gördüğünü ifade etti.

AA muhabirlerinin haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlenerek hazırlanan kitabın genç nesiller için önemine işaret eden Doğan, herkesin bu eserleri iyi incelemesi gerektiğine inandığını söyledi.

Doğan, "FETÖ'nün 15 Temmuz'daki menfur darbe girişimi sırasında AA'nın çok önemli bir görev ifa ettiğini" vurgulayarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da ülkemiz çok önemli bir imtihandan geçti. AA'nın bu belgesi, belki dünyada fazla örneği olmayan bir hadisenin, yine çok örneği olmayan bir refleksle hızla hayata kazandırılmış çok tarihsel ve önemli bir belgesi. Bu bakımdan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kendilerini yürekten kutluyorum. Bu kitap ülkemize bırakılmış olan bir ibret vesikasıdır. Kapağı gördüğüm zaman içine bakmaya çalıştım, yüreğim elverdiğince. Çok farklı duygular ve düşünceler bir anda bütün hücrelerimde gezdi." dedi.

Ülkenin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Mühim olan bundan sonra neyin nasıl değişeceği ve nasıl evrileceği. Allah bize bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. AA'nın bu çalışması da bu sınavın belki şuanda en canlı tanığı olarak artık bir belge haline dönüşmüştür ve genç kuşaklar bunu ibretle okuyacaklardır, göreceklerdir. Bunlara baktıkça görmemiz gereken çok önemli bir gerçek var. Mustafa Kemal Atatürk, bunları yüz yıl önce görmüş ve net olarak söylediği gibi bazı dahili mihrakların da ülkemizin başına musallat olabileceğini ifade etti. Ben, 'teorik olarak bakmak budur' diyorum. Bu öngörü ne yazık ki Türkiye'de gerçekleşti."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement