Aa'nın Görüntüleri Dünya Pazarında - Son Dakika
Güncel

Aa'nın Görüntüleri Dünya Pazarında

Aa\'nın Görüntüleri Dünya Pazarında

Anadolu Ajansı'nın dünyanın en önemli fotoğraf ve video dağıtım ajanslarından biri kabul edilen Getty Images ile imzaladığı anlaşma kapsamında, AA haber kameramanlarının çektiği görüntüler dünya genelinde dağıtılmaya başladı Anadolu Ajansı, fotoğrafta yakaladığı uluslararası başarıyı görüntü alanında da elde etmeyi hedefliyor.

15.07.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) tarafından dünyanın dört bir köşesinden üretilen görüntüler, dünyanın en büyük fotoğraf ve video dağıtım ajanslarından Getty Images tarafından dağıtılmaya başladı.

100. Yıl Vizyonu çerçevesinde 2020 itibariyle 11 dilde yayın yaparak dünyanın en etkin 5 haber ajansından biri olmayı hedefleyen Anadolu Ajansı, fotoğraflarından sonra görüntülerini de dünyanın en büyük dağıtım kanalı olan Getty Images aracılığıyla dünya medyasının kullanımına sundu.

AA ile Getty Images arasında 6 Mayıs'ta imzalanan anlaşma sonrasında gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandı ve AA'nın ürettiği günlük 300 görüntü arasından özenle seçilen videolar Getty Images üzerinde oluşturulan "Anadolu Agency" koleksiyonu ile dünya genelinde satışa çıkarıldı.

Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, anlaşmayla AA'nın görsel habercilik konusunda atılımlarına bir yenisini eklediğine işaret ederek, "Dünyanın dört bir köşesinde, en sıcak noktalarda AA muhabirlerinin çektiği görüntüler artık Getty ajansı aracılığıyla tüm dünyaya yayılıyor" dedi.

Çoğu zaman zor ve tehlikeli koşullarda görev yapan AA haber kameramanlarının ilettiği  görüntülerin dünya televizyonlarında ve uluslararası haber sitelerinde yer almaya başladığına dikkati çeken Sel, "Özellikle Ortadoğu'nun yoğun görsel gündemini yine bu bölgenin en önemli ajansının dünyaya iletmesi çok önemlidir. AA, bölgede olup bitenlerin görüntülerini ilk elden dünyaya ileterek önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor.  AA, haber videosu konusunda batılı ajanslara ciddi bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır ve önümüzdeki aylarda etkinliğini daha da güçlendirecektir" diye konuştu.

Geçen yıl yaptığı fotoğraf anlaşması ile bugüne kadar 90 bine yakın seçkin fotoğrafı Getty Images web sitesi üzerinden dağıtan  Anadolu Ajansı, fotoğrafta yakaladığı uluslararası başarıyı görüntü alanında da elde etmeyi hedefliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın Görüntüleri Dünya Pazarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement