AABK'dan Savaş Mağdurlarıyla Dayanışma - Son Dakika
Güncel

AABK'dan Savaş Mağdurlarıyla Dayanışma

AABK\'dan Savaş Mağdurlarıyla Dayanışma

Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker ve beraberindeki heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

19.12.2014 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak Kobane'nin herkese çok şey anlattığını ama aynı zamanda yeni bir durum yarattığını söyledi.

Kobane'nin insanların yeniden vicdanları ve insanlıklarını keşfetmesine de vesile olduğunu belirten Kışanak, "Kobane'de verilen mücadele elbette ki siyasi bir boyutu, kimliklerle ilgili bir boyutu, egemenliklerle ilgili bir duruşu ve her şeyden önemli insani bir durumu var" dedi. Kobane'de büyük bir savaş, acı ve dramın yanında kazandıklarının da çok fazla olduğunu anlatan Kışanak, "Halkları birbirine yaklaştırdı, demokratik değerleri hatırlattı, insanı değerleri hatırlattı ve birlikte dayanışmanın gücünü ortaya çıkarttı ve birlikte mücadele ederek daha iyi bir gelecek yaratabilecek inancımızı güçlendirdi" dedi.

Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu aracılığıyla ile Alevi yurttaşların bu süreçte gösterdiği duyarlılık, dayanışma ve katkıdan dolayı teşekkür etmek istediğini dile getiren Kışanak özetle şöyle konuştu:

"Çünkü ilk günden itibaren gerek yurt içindeki Alevi yurttaşlarımız gerekse yurt dışındaki yurttaşlarımız çok duyarlı davrandılar, sahiplendiler. Ellerinden gelen hiçbir desteği esirgemediler. İşin maddi boyutu dışında manevi boyutu son derece önemlidir. Çünkü biz yıllarca ayırmak istediler, ayrıştırmak istediler ayırarak egemenlikleri pekiştirmek istediler, saltanatlarını sürdürmek istediler. Kobane'de yaşanan trajedi, acı vesilesiyle de olsa toplumuzun, halkımızın herkesin inanç farklılığını gözetmeden birleşmesi bir araya gelmesi önemlidir. Ama biliyorum ki halkımız Alevi yurttaşlarımızın Alevi kurumlarının yaptığı çok daha fazla önem atfediliyor, çok daha önemseniyor."

Öker: Yeni Bir Dayanışma Kültürü Var

Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker de "Avrupa'da aslında Aleviler yaşanan dramda kendi resimlerini gördüler. Ve şunu da gördüler aynı zihniyetin saldırısıyla Aleviler geçmişte bu tür katliamlara maruz kaldılar, bugünde maruz kalıyor" dedi. Öker, "Yeni bir kültür bunun farkındayız, nerede insana yönelik bir zulüm varsa inançtan bağımsız, kimlikten bağımsız o insanla dayanışmak yeni bir kültür. Biz de yaşanan bütün acılara rağmen son derece önemli bir adım görüyoruz. Avrupa'daki Alevi kültür merkezlerinin sanki kendisine yapılmış bir katliammış gibi hissetmesi, duyarlı davranması, yüreğinin burada olması önemlidir" dişe konuştu.

Belediye olarak büyük bir sorumluluk üstlenildiğini gördüklerini ifade eden Öker, "Normalde bu tür işlerin devletin yapması gerekiyor. Buna rağmen ciddi bir şekilde devletin yanında olmamasını halk da ifade ediyor. Ve halk burada bir dayanışma göstermiş" diye konuştu.

Kışanak da halkın, partinin, yerel yönetimlerin ve "sen ben demeden herkesin bir seferberlik ruhuyla hareket ettiğini" belirterek, bunun büyük bir sinerji yarattığını söyledi. Hükümetin uluslar arası kurum ve kuruluşlardan destek aldığını ancak Suriye'den daha önceki göçlerle gelenlerin 200-250 bin kişinin kaldığı kamplar olduğunu ifade eden Kışanak, geri kalan göçmenlerin sokaklarda perişan olduğuna işaret etti. Yerel yönetimlerin de sivil toplum örgütleri ve halkın desteğiyle 200 bin insana baktığını ifade eden Kışanak, "Şengal ve Kobane saldırılarından sonra inanılmaz bir dayanışma oluştu. Kimseye muhtaç olmadan halkımız demek ki yana yana gelirlerse kendi sorunlarını çözebilirler" diye konuştu.

Avrupa Alevi Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve beraberindekiler Şengal Kampı ile Suruç'taki kampları ziyaret etti. Öker, daha önceki desteklerinin dışında geldiği Diyarbakır'da yaklaşık 10 bin Euro ile Toptancılar Sitesi'nde göçmenlerin ihtiyaçları için harcama yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AABK'dan Savaş Mağdurlarıyla Dayanışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement