AB Bakan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

AB Bakan Yardımcısı Şahin Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, 2005 yılından bu yana Bursa'dan 929 projeye 114 milyon avroluk hibe desteği verildiğini bildirdi.

11.02.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, 2005 yılından bu yana Bursa'dan 929 projeye 114 milyon avroluk hibe desteği verildiğini bildirdi.

Şahin, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu Çarşamba semtindeki valilik binasında ziyaretinde yaptığı konuşmada, AB Bakanlığının Bursa'da eğitim, turizm, tarım, sosyal kalkınma gibi alanlarda tüm hibe destekli projelerin yanında yer aldığını söyledi.

Sunulan desteklere ilişkin bilgi veren Şahin, "2005 yılından bu yana da Bursa'dan gelen 929 projeye bakanlığımız 114 milyon avroluk bir hibe katkısında bulunmuş. Eğitimden gençliğe, turizmden sosyal diyaloğa, sanayileşmeye, markalaşmaya birçok alanı kapsayan önemli bir hibe katkısı sağlandı" dedi.

Şahin, Bursa'nın AB'ye katılım sürecinde Türkiye'nin lokomotif kentlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bursa'da 300 yabancı yatırımcının faaliyette bulunduğunu aktaran Şahin, "Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde çok güçlü bir destek verdiği için Bursa'ya, değerli yöneticilerine, Sayın Vali·mi·ze, Beledi·ye Başkanımıza, bu şehirdeki sivil toplum örgütlerine Avrupa Birliği Bakanlığı olarak teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte de Avrupa Birliği Bakanlığı, Bursa'dan gelen prestijli projelere sadece etkisi Bursa değil, tüm ülkeyi hatta uluslararası ortakları da işin içine dahil ederek birçok ülkeyi işin içine katabilecek perspektifteki projelere destek verecektir" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu da AB Bakanlığını, yaptıkları her işte hep yanlarında gördüklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi AB Bakan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement