AB Bakan Yardımcısı Şahin Kırıkkale'de - Son Dakika
Güncel

AB Bakan Yardımcısı Şahin Kırıkkale'de

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, dünyanın yeniden şekillendiği bir süreçten geçildiğini belirterek, "Avrupa Birliğinden, Avrupa kıtasından, coğrafyasından tutun da Ortadoğuya kadar yeryüzü yeniden şekilleniyor.

30.03.2017 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, dünyanın yeniden şekillendiği bir süreçten geçildiğini belirterek, "Avrupa Birliğinden, Avrupa kıtasından, coğrafyasından tutun da Ortadoğuya kadar yeryüzü yeniden şekilleniyor. Sistemler yeniden gözden geçiriliyor, tabular yıkılıyor." dedi.

Bazı programlara katılmak üzere geldiği Kırıkkale'de Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı ziyaret eden Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin, Anadolu'nun önemli şehirlerinden olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tanıtmak için Anadolu'yu gezdiklerini ve bugünkü uğrak yerlerinin Kırıkkale olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarla bir araya gelerek bu sistem ne getiriyor, nasıl yenilikler getiriyor ve 16 Nisan sonrası hayatımızda neyi değiştirecek, bunları anlatacağız. İnşallah 16 Nisan, başta Kırıkkale olmak üzere bütün Türkiye'ye, milletimize ve daha da geniş anlamda bütün ümmete, insanlığa hayırlar getirir. Yerkürenin, dünyanın yeniden şekillendiği bir süreç yaşıyoruz. Avrupa Birliği'nden, Avrupa kıtasından, coğrafyasından tutun da Ortadoğuya kadar yeryüzü yeniden şekilleniyor. Sistemler yeniden gözden geçiriliyor, tabular yıkılıyor. Avrupa ve Amerika bir daralma, kapanma sürecine girerken bakıyoruz ki Çin de bir açılma sürecine giriyor. Ezberlerin bozulduğu bir süreç yaşıyoruz açıkçası. Tüm bu süreç ve konjonktür, Türkiye'yi de bir değişim zorluyor. Sistemsel bir değişikliği de açıkçası şart koşuyor."

Şahin, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sadece Türkiye'nin içerisinden gelen bir zorunlu değişiklik olmadığını, aynı zamanda konjonktürün, yerkürenin içerisinden geçtiği değişim sürecinin de bunu gerektirdiğini ifade etti. Şahin, güçlü bir sistem kurulmasına ve bununla yola devam edilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Vali Haktankaçmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şahin'e teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakan Yardımcısı Şahin Kırıkkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement