AB Bakanı Bozkır'ın Kabulleri - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Bozkır'ın Kabulleri

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri'yi kabul etti.

17.03.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri'yi kabul etti.

AB Bakanlığındaki kabulde, Bozkır, AP'de en uzun süre görev yapan siyasetçi Brok ile uzun zaman birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Raportör Piri'yi de Türkiye raporu gibi çok zor bir görevi üstlenmiş olmasından dolayı kutlayan Bozkır, Piri'ye çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Heyette bulunan diğer katılımcıları da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti diye getiren Bozkır, yeni seçim sonrasında AP'nin Avrupa'daki en renkli kadrosuyla önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Türkiye raporunun görüşüleceği AP Dış İlişkiler Komitesi'ne büyük önem verdiklerini kaydeden Bozkır, görüşmede Türkiye ile AB ve AP ilişkileri, bu çerçevede kaydedilecek gelişmeler ve bölgesel olayların ele alınacağını belirtti.

Brok da AB ile ABD arasında görüşmeleri devam eden serbest ticaret anlaşması ve bu anlaşmanın gümrük birliğine etkileri üzerine çalıştıklarını ifade etti.

Brok, son birkaç ayda Avrupa'da Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki desteğin arttığını gördüklerini belirterek Avrupa'nın "böylesi tehlikeli zamanlarda" etrafında dostluk halkası oluşturabileceğine inandıklarını kaydetti.

Avrupa'nın doğusu ve güneydoğusundaki sorunlara işaret eden Brok, Türkiye'nin mülteciler konusundaki örnek tutumunu takdir ettiklerini ve bu çerçevede birbirini iyi tanıyan AB ile Türkiye'nin daha iyi şartlarda işbirliğini sürdürebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bozkır'ın Kabulleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement