AB Bakanı Bozkır, KKTC Dışişleri Bakanı Çolak ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Bozkır, KKTC Dışişleri Bakanı Çolak ile Görüştü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “İnşallah önümüzdeki kısa dönemde bu sorunu çözmüş ve geride bırakmış olmayı ümit ediyoruz” dedi.

25.08.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "İnşallah önümüzdeki kısa dönemde bu sorunu çözmüş ve geride bırakmış olmayı ümit ediyoruz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile makamında görüştü. Bakan Bozkır, Avrupa Birliği sürecini ve Kıbrıs'ta müzakerelerde gelinen noktayı değerlendirme Fırsatı bulacaklarını belirterek, "Türkiye bakımından Kıbrıs Türk halkının Dünya'daki hak ettiği yeri almasında Kıbrıs konusuna çözüm bulunması bizim en birinci önceliğimizdir. Bu Açıdan uzun yıllar sonrasında Kıbrıs sorununun Çözümü bakımından ulaşılmış olan noktayı çok önemsiyoruz. İnşallah önümüzdeki kısa dönemde bu sorunu çözmüş ve geride bırakmış olmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kıbrıs sorununun çözümünün Suriye, Ukrayna ve Filistin sorunun çözümünden daha kolay olduğunu söyleyen Bozkır, parametreleri belli bir çözüm Süreci kaydetti. Bozkır, "Biz her zaman Kıbrıs sorunun çözümü için gerekli olan unsurların Avrupa Birliği sürecine intikal etmemesi için çaba sarf ettik. Adadaki sorunun Çözümünü mümkün kılacak kararlar unsurlar şayet bizim Avrupa birliği sürecimize aktarılmış olsaydı bugün 14 fasıl bloke olmamış olacaktı, arzu ettiğimiz süreç daha hızlı ilerleyecekti. Ama bizim için önemli olan Kıbrıslı Türk kardeşlerimizdir, onun için bunu feda etmeyi düşünmedik" ifadelerini kullandı.

Çolak, Kıbrıs'ta uzun zamandır yaşanmayan bir fırsatın doğduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bir çözüme varabilecek, netice alabilecek bir müzakere süreci yoğunlaşmıştır. Her iki tarafta da kararlılık, siyasi irade örn plandadır. İki tarafın yaşayanlarında da iyimser hava, birazcık geçmiş yıllara nazaran daha bakış açısı doğuyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bozkır, KKTC Dışişleri Bakanı Çolak ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement