AB Bakanı Bozkır Sefcovic ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Bozkır Sefcovic ile Bir Araya Geldi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) Türkiye ve AB arasındaki güçlü işbirliğinin devam ettiğini söyledi.

16.03.2015 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) Türkiye ve AB arasındaki güçlü işbirliğinin devam ettiğini söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile AB Bakanlığında bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye'nin önem verdiği birçok enerji projesinin AB'nin açıkladığı enerji stratejisiyle uyumlu olduğunu kaydeden Bozkır, yarın Sefcovic'in Enerji Bakanı Taner Yıldız ile bir araya geleceğini ve taraflar arasında yüksek düzeyli enerji diyaloğunun başlatılması için mutabakat imzalanacağını belirtti.

TANAP konusunda AB ile Türkiye arasındaki güçlü işbirliğinin devam edeceğini bildiren Bozkır, enerji diyaloğu çerçevesinde daha sık toplantılar gerçekleştirileceğini dile getirdi. Bozkır ayrıca doğalgaz dışında yenilenebilir enerji ve nükleer enerji kollarında da işbirliğinin devam edeceğini aktardı.

Sefcovic de TANAP'ın Türkiye ve AB için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "TANAP kaynakların çeşitlendirilmesi açasından anahtar bir proje" değerlendirmesinde bulundu. Sefrovic, Türkiye ile enerji diyaloğunu başlatmak istediklerini, daha iyi işbirliğinin nasıl sağlanacağı konusunu ele alacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bozkır Sefcovic ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği
    16:06 Samsun'da 113 Kadın Çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitimi ve Makine Desteği

    Samsun'un 17 ilçesinde 113 kadın çiftçiye Süt Sığırcılığı Eğitim Projesi ile yüzde 75 devlet destekli süt sağım makinesi verildi. Proje kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtılırken, aynı zamanda eğitim de verildi. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kadınların hayvancılık sektöründe daha güçlü bir Türkiye için önemli bir rol oynadığını belirtti. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise projenin amacının kadın çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor
    16:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni eski ihtişamına kavuşturacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Bursa'ya 3 yeni meydan, 9 bin metrekare yeşil alan, 12 bin 500 metrekarelik yeraltı kapalı otoparkı kazandıracaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca, Bursa'ya yapılan diğer yatırımları da anlattı.

  • Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı
    16:05 Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda 1 kişi suçüstü yakalanırken, kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Gebze'deki öğrenci servisi kazasıyla ilgili 7 sanığın yargılanması devam ediyor
    16:05 Gebze'deki öğrenci servisi kazasıyla ilgili 7 sanığın yargılanması devam ediyor

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen öğrenci servisi kazasında hayatını kaybeden 5 kişiyle ilgili olarak tutuklu 7 sanığın yargılanması devam ediyor. Duruşmada, servis denetiminden sorumlu öğretmenlerin ifadeleri alındı. Aileler ve öğrencilerin avukatları, düzenli denetim yapılmadığını savunarak, tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Sanıkların avukatları ise suçun sadece müvekkillerinde olmadığını iddia ederek, diğer sorumluların da yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu
    16:04 Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Buluşmaları' etkinliği gerçekleştirildi. Genç girişimciler, başarılı girişimcilerin deneyimlerini dinleyerek ilham aldılar.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti
    16:03 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Karaman'da düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında önemli dereceler elde etti. 55 kilogram Bilal Göktekin birinci, 55 kilogram Muhammed Tuncay ikinci, 52 kilogram Hilal Göktekin ikinci, 70 kilogram Nisanur Süren üçüncü, 52 kilogram Fatmanur Teker beşinci ve 70 kilogram kategorisinde mücadele eden Elif Çelik ise beşinci oldu. Sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi. Ayrıca, 6 Kuraş sporcusu İstanbul'da düzenlenecek olan Kuraş Dünya ve Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

  • Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    16:03 Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 'Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi. İlçede 128 sandıkta 36 bin 689 seçmen oy kullanacak ve seçim günü 90 emniyet, 40 jandarma personeli görev yapacak. Kaymakam Öztürk, Karapınarlıların özgürce oy kullanabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.

  • Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı
    16:01 Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikap ve otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.


Advertisement