AB Bakanı Çavuşoğlu: Mavi Kartlılar Oy Kullanamayacak - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Çavuşoğlu: Mavi Kartlılar Oy Kullanamayacak

AB Bakanı Çavuşoğlu: Mavi Kartlılar Oy Kullanamayacak

Almaya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bir dizi toplantıya katılan Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Duisburg yakınlarında bulunan Dinslaken kentinde DİTİB Selimiye Camii'ni ziyaret etti.

30.05.2014 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almaya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde bir dizi toplantıya katılan Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Duisburg yakınlarında bulunan Dinslaken kentinde DİTİB Selimiye Camii'ni ziyaret etti. Cuma namazı öncesi caminin toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Mevlüt Çavuşoğlu'na Düsseldorf Başkonsolosu Alaattin Temür eşlik ederken, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkan Yardımcı Dursun Döngel, Düsseldorf Bölge Başkanı Hamit Aytan, Göksal Kadı, Yıldırım Sevinç ve Selimiye Cami Derneği Başkanı Yüksel Tekel de toplantıda hazır bulundu. Burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu; "Yurt dışına çıktığımız seyahatlerimizde, sürekli vatandaş, soydaş ve kardeşlerimizin yanında oluyoruz. Onları mutlaka ziyaret edip, sorunlarını dinliyoruz.Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, bizim genel politikalarımızın en önünde yer almaktadır. Sizlerin taleplerini her zaman dikkate alıyoruz. Sadece Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu için değil, 12 yıldır aynı anlayış içinde sizlere yaklaşıyoruz" diye konuştu. Salonda bulunan vatandaşların sorualarına da yanıt veren Mevlüt Çavuşoğlu 'Mavi kartı olanlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecekleri mi" sorusuna; "Mavi kart (Yurtdışında yaşayan ve doğumla Türk vatandaşı olup Bakanlar Kurulu'ndan çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedip başka bir ülke vatandaşlığına geçenlerle verilen kart) sahiplerinin oy kullanması mümkün olamayacak. Gerekli işlemler yapılamadı, inşallah başka seçimler için formül bulunur" cevabını verdi.

"PASAPORT HARÇLARI YÜKSEK"

Pasaport harçlarının yüksel olduğunu dile getiren bir vatandaşa ise Mevlüt Çavuşoğlu; "O konuda haklısız, pasaport ücretleri yüksek, bende size katılıyorum ve hakkınızı savunuyorum. Bunu da popülizim olsun diye söylemiyorum" diye yanıtladı.

"GEÇİN ALMAN VATANDAŞLIĞINA"

Bir başka vatandaşın "Bedelli askerlik ücreti çok, çoğu arkadaş bundan dolayı Alman vatandaşlığına geçiyor" diye sorması üzerine Bakan Çavuşoğlu "Bizde Alman vatandaşlığına geçin istiyoruz, daha fazla söz sahibi olun istiyoruz. Vatandaş olun ve haklarınızdan daha fazla yararlanın" şeklinde konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu, "Hapishanelerde bulunan arkadaşlarımıza, dini kitap bırakmak istediğimizde, cezaevi yetkilileri izin vermiyor" şeklindeki sorununu anlatan, ama cezaevinin nerede olduğunu söylemek istemediğini dile getiren bir kişiye ise "Sorunun nerede olduğunu söylemezseniz çözüm bulamayız. Söyleyin konsolosumuz burada, gerekeni takip etsin. Almanya genelinde böyle bir durum söz konusu değil" diye yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Çavuşoğlu: Mavi Kartlılar Oy Kullanamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement