AB Bakanı Çelik, Brüksel'e Gidiyor - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Çelik, Brüksel'e Gidiyor

AB Bakanı Çelik, Brüksel\'e Gidiyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komisyonunda temaslarda bulunmak ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları" başlıklı toplantılara katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

28.11.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komisyonunda temaslarda bulunmak ve Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları" başlıklı toplantılara katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

AB Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çelik'in yarın başlayacak ve 2 gün sürecek ziyaretinde AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu AB Komisyonu üyesi Dimitris Avramopulos, Güvenlik Birliğinden sorumlu AB Komisyonu üyesi Julian King ve İklim Eylemi ve Enerjiden sorumlu AB Komisyonu üyesi Miguel Arias Canete ile görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Ömer Çelik'in AB Komisyonundaki muhataplarıyla temaslarında, Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele, göç ve vize serbestisi, küresel iklim rejimi ve enerji alanında AB ile diyalog ve iş birliği konularının ele alınacağı ifade edilen açıklamada, "Çelik, Brüksel'de, 'Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları' başlıklı toplantı serisi kapsamında Türkiye'den ve Belçika'dan medya temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve iş dünyasından temsilciler ile gerçekleştirilecek toplantıların açılışlarına da katılacak." denildi.

Buluşmalar kapsamında 3 ayrı toplantı düzenleneceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıda Türkiye'den ve Belçika'dan sivil toplum temsilcileri bir araya gelecek ve Türkiye-AB ilişkilerini mevcut konjonktürde değerlendirerek görüş alışverişinde bulunacaktır. Bu toplantı serilerinde paylaşılacak fikirlerin ve önerilerin, Türkiye ve AB'nin ortak geleceği açısından yol gösterici nitelikte olması hedeflenmektedir.

Avrupa Birliği İletişim Stratejisi'nin (ABİS) önemli paydaşlarından olan iş dünyası temsilcilerinin, akademisyenlerin ve medya mensuplarının bu toplantı serilerinde buluşturulmasına Brüksel'den sonra diğer AB üye ülke başkentlerinde de devam edilecektir."

Açıklamada, Bakan Çelik'in, Brüksel'de son olarak, AB Komisyonu tarafından sığınmacı çocukların eğitimi konusunda düzenlenecek "Education in Emergencies Forum"una konuşmacı olarak katılacağı da belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Çelik, Brüksel'e Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement