AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Adana'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Adana'da Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, çözüm süreci sonuçlandığında Türkiye'nin, herkesin gıpta ettiği, ulaşmaya çalışacağı örnek bir ülke haline geleceklerini söyledi.

24.03.2015 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, çözüm süreci sonuçlandığında Türkiye'nin, herkesin gıpta ettiği, ulaşmaya çalışacağı örnek bir ülke haline geleceklerini söyledi.

Bozkır, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni'yi ziyaret ederek, burada partililerle bir araya geldi.

Adana'da yetişen ve hayatını kaybeden yazar Yaşar Kemal'in Adana'nın adını dünyaya duyurduğunu belirten Bozkır, Kemal'e Allah'tan rahmet diledi. Bozkır, kentte bilinmeyen çok sayıda kahraman bulunduğunu, hepsini şükranla andığını ifade etti.

Bozkır, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına geldiğini dile getirerek, "Türkiye, kolay kolay bu noktaya gelmedi. Adeta büyük bir kayayı ite kalka, kan ter içinde, yorularak, büyük efor sarf ederek, dağın tepesine taşıdık. Tabi oraya taşımak ne kadar zor ise orada tutmak da o kadar zor. Şimdi bunun mutlaka orada kalması, hatta bir sonraki dağın tepesine çıkarmamız lazım" diye konuştu.

Türkiye'de demokrasi alanında 2 bin yasanın değiştirildiğini vurgulayan Bozkır, siyasi reformların tamamının AK Parti hükumetleri zamanında gerçekleştiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm gücü ve kararlılığıyla arkalarında durduğunu dile getiren Bozkır, şunları söyledi:

"Eğer siyasi istikrar sağlanıyorsa onun arkasından iktisadi istikrarın gelmesi mümkün hale geliyor. Bakın, Türkiye'nin etrafındaki tüm ülkeler yangın durumunda. Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Irak, Suriye, İran, Ermenistan, Kıbrıs hepsi yangın halinde. Bir kısmı ekonomik yangın halindeyken, bir kısmı da mevcudiyetini sıkıntı çekiyor ama Türkiye 12 yıldır hem siyasi istikrarı hem de ekonomik istikrarını sürdürüyor. AK Parti iktidara geldiğinde kişi başına milli gelir 2 bin 500 dolardı, bugün 11 bin 500 dolar. Türkiye 250 milyar dolarlık bir ülkeydi bugün 820 milyar dolar. Turizm gelirlerimiz 3'e katlandı. İhracatımız 50 milyar dolardı 170 milyar dolar oldu. Türkiye'de 70 üniversite vardı bugün 175 üniversite var. Her şeyde 3'e katladık ama şimdi bunları da 2'ye katlama imkanımız var. 'Yeni Türkiye' dediğimiz aslında 2 trilyon dolarlık bir Türkiye'den bahsediyoruz. 500 milyar dolarlık bir ihracattan, 25 bin dolarlık kişi başına mili gelirden bahsediyoruz. Dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına giren bir Türkiye'den bahsediyoruz. Sadece o da değil, yeni Türkiye ile başka şeylerden de bahsediyoruz. Demokraside ileriye gitmiş, etnik kimliğine, dini inancına, yaşam biçimine bakılmaksızın herkesin bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğu, herkesin bu ülkede yaşamaktan huzur duyduğu bir Türkiye'yi hedefliyoruz. Onun için bu barış süreci dediğimiz büyük meşakkatlerle gidiyor tabi ama bunu sağladığımızı düşünün. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, bu vatan toprağı için canlarını verdiler, onlar sayesinde bu süreç yürüyor. Bugün bu noktalara gelebiliyoruz. İnşallah bu da sonuçlanırsa herkesin gıpta ettiği, ulaşmaya çalışacağı örnek bir ülke haline geleceğiz."

"Türkiye'de muhalefet sorunu var"

Muhalefeti eleştiren Bozkır, "Türkiye'de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var. Her şeye 'hayır' demek üzerine. 'Köprü yapacağız' diyoruz, 'ne gerek' var diyorlar" diye konuştu.

Bozkır, Türkiye'nin her alanda çağ atladığını, bunların muhafaza edilmesi için tek vücut olunması gerektiğini söyledi.

Seçimlerin önemine değinen Bozkır, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Seçimleri kazanacağız, başka çaresi yok. Bu seçimler birçok başka seçimin toplamı kadar önemli. Bu seçimleri kazanamadığımız takdirde olabilecekleri düşünmek dahi hiç kimse istemez. Zaten aklımıza böyle bir şey de gelmiyor. İnşallah çok büyük bir çoğunlukla bunu kazacağız. Bir Anayasa kaldı onu da değiştireceğiz. Çünkü bu Anayasa askeri darbenin ürünü. Bu Türkiye'ye yakışan bir anayasa değil. İnşallah cumhuriyet tarihinde ilk defa meclisin yaptığı bir anayasa olacak. Biz de anayasası Türkiye'ye yakışır bir hale gelmiş anayasa ile 2023, Türkiye'nin 100. yılına erişeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Adana'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement