AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Helsinki'ye Gidecek - Son Dakika
Politika

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Helsinki'ye Gidecek

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja’nın davetine icabetle resmi temaslarda bulunmak üzere 25-26 Şubat 2015 tarihlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

24.02.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'nın davetine icabetle resmi temaslarda bulunmak üzere 25-26 Şubat 2015 tarihlerinde Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Bozkır'ın, Helsinki ziyaretinde, Finlandiya Parlamentosu Başkanı Eero Heinäluoma tarafından kabul edileceği belirtilerek, "Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ve Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile ayrı ayrı görüşecektir. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'nın onuruna vereceği çalışma yemeğine de katılacaktır. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Finlandiya Parlamentosu Dışişleri ve AB Komiteleri oturumlarına katılarak üyelerine hitap edecek, ayrıca Komite Başkanlarıyla da görüşmelerde bulunacaktır" denildi.

Bakan Bozkır'ın, Helsinki ziyareti çerçevesinde, Finlandiya'nın önde gelen düşünce kuruluşu "Paasikivi Society"nin düzenleyeceği toplantıda "Turkey in Europe: Opportunities vs Challenges" başlıklı bir konuşma yapacağı ifade edilerek, ayrıca Finlandiya'da yaşayan vatandaşlarla bir araya geleceği de kaydedildi.

Bakan Bozkır'ın Helsinki ziyaretinde, Türkiye-AB ve Türkiye-Finlandiya ilişkileri hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı vurgulandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Helsinki'ye Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement