AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Kırklareli'nde - Son Dakika
Yerel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Kırklareli'nde

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye, cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor, buralara da Türkiye kolay gelmedi" dedi.

14.03.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, " Türkiye, cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor, buralara da Türkiye kolay gelmedi" dedi.

Partisinin Kırklareli İl Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Mahalle-Köy Başkanları Eğitim Toplantısı'na katılan Bozkır, Türkiye'nin çok önemli bir döneme girdiğini söyledi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla büyük ilerleme kaydettiğini belirten Bozkır, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı çalışmaları olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin her alanda dünyada söz sahibi olduğunu dile getiren Bozkır, "Türkiye, cumhuriyet tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor. Buralara da Türkiye kolay gelmedi. Adeta büyük bir kayayı, kan ter içinde, ellerimiz kanayarak, gerçekten dağın tepesine çıkarttık ve Türkiye bu sayede buralara geldi. O kaya, o dağın tepesinden bir inerse hiç kimsede tekrardan onu oralara çıkaracak ne güç ne enerji ne de şevk kalır. Onun için bunun kıymetini bilmemiz lazım ve bunu daha ileriye nasıl götüreceğimizi de düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.

"Türkiye darbeler sonrası maalesef çok yıllarını kaybetti" diyen Bozkır, şöyle devam etti:

"AK Parti'nin iktidara geldiği dönemlerde Türkiye'de herkes derneklerde, faaliyetlerde bulunurdu. 100'e yakın sivil toplumumuz vardı. Bugün 104 bin sivil toplum kuruluşumuz var. Türkiye'de, cumhuriyet tarihinde en çok sivil toplum örgütü olan döneme geldik. Bunu çok önemsememiz lazım. Sivil toplum, demokrasinin temelidir. Sivil toplum, konuşan insanların fikirlerini açıklayan demektir. Önceden dernekler kanunu vardı. Bir dernek yurtdışından davet aldığında valiye göstermek zorundaydı. Böyle bir dernek olabilir mi? Bugün her yerde insanlar istediği gibi konuşuyor, hiçbir sıkıntı yok."

"İMF'ye kredi açan bir Türkiye haline geldik"

Bozkır, Türkiye'nin AK Parti iktidarından önce 230 milyar dolarlık bir ülke sıfatında olduğunu belirten Bozkır, bugün İMF'ye kredi açan bir Türkiye haline geldiğini vurguladı.

Türkiye'nin 820 milyar dolarlık bir ülke haline geldiğine işaret eden Bozkır, "Türkiye'de kişi başına milli gelir 2 bin 500 dolardı. Bugün 11 bin 500 dolar kişi başına milli geliri var. Gerçekten her şey ikiye katlandı. Türkiye, dünyada söz sahibi bir ekonomik güç haline gelebildiyse bu rakamlar sayesinde oldu. Her yerde üniversitelerimiz var. Türkiye'de Merkez Bankası'nın tamtakır olduğu dönemleri hatırlıyoruz. 70 sente ihtiyaç olan Türkiye'den bahseden liderlerimizi halen hatırlarız" şeklinde konuştu.

Dünyada birçok havayolu şirketi iflas ederken Türk Hava Yolları'nın dünyanın bir numarası durumuna geldiğini söyleyen Bozkır, Türk Bayrağı'nın dünyanın her yerinde dalgalandığını kaydetti.

"Türkiye'de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var"

Türkiye'de muhalefetin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Bozkır, AK Parti iktidarının her şeye rağmen hizmet etmeye çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla başarıdan başarıya koştuğunu anlatan Bozkır, "Türkiye'de iktidar sorunu yok, Türkiye'de bir muhalefet sorunu var. Muhalefet gerçekten bu kadar zayıf olmamalı. Muhalefette olmalı, güçlü olmalı. Sporcu olanlar bilir, karşısındaki iyi oynarsa sende iyi oynarsın, eğer yenilirsen de onu yenmek için daha çok çalışırsın ama Türkiye'de öyle bir muhalefet var ki bugün bizi rehavete sokmaya çok müsait bir muhalefet. Allah'tan biz kimseye bakmıyoruz, işimize bakıyoruz ve bunları devam ettirebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinin önemli olduğunu anlatan Bozkır, şunları kaydetti:

"Türkiye dışarıdan, içeriden çeşitli darbelere, maalesef maruz bırakılıyor ama gördüğünüz gibi Türkiye'ye yapılan darbelerin onda biri başka bir ülkeye vurulsa belki de o ülke çoktan yere serilmiş, kalkamaz hale gelmişti ama Türkiye'ye bu kadar büyük darbeler vurulmasına rağmen görüyorsunuz hiçbir şey yok. Herkes günlük yaşamında, ekonomik büyüme devam ediyor, faizler rayına oturacak, büyüme hızları büyüdükçe Türkiye çok daha iyi refaha kavuşacak, ihracatımız artıyor, huzurumuz inşallah daha da iyi olacak. Şimdi bu hedefimize ulaşma mecburiyetimiz var. Bu seçim onun için bu hedefe ulaşmada mihenk noktası. Bu seçimde bir yanlışlık olursa tepeye ulaştırdığımız rakamlar hepsi tehlikeye girecek. Onun içi hepimize, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni bu noktaya getirmiş olan AK Parti'li kardeşlerimiz olarak çok büyük görev düşüyor. Herkes elini taşın altına koyması lazım. Türkiye'yi bu noktaya getirmek için çok büyük önem ifade eden bu seçimlerden başarıyla çıkmamız için herkesin elinden geleni yapması lazım."

Toplantıda, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ile AK Parti İl Başkanı Alper Çiler de konuşma yaptı. Bakan Bozkır, konuşmalarının ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Kırklareli'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement