AB Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da

AB Bakanı Çavuşoğlu, Antalya\'da

Bakan Çavuşoğlu, "Seçimlerde çıkarılan engelleri millet ile aştık. Yola çıkarken hep millete güvendik" dedi.

18.03.2014 13:51  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Seçimlerde çıkarılan engelleri millet ile aştık. Yola çıkarken hep millete güvendik. Hiçbir zaman Başbakan Erdoğan'ı yalnız bırakmadınız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, ilçedeki bir restoranda partililer ve vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, 11 yılda ecdatlarının gurur duyabileceği bir Türkiye'yi hep birlikte inşa ettiklerini söyledi.

Türkiye'yi ve Alanya'yı daha ileriye taşımak için yola çıktıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bugün itibarlı bir Türkiye, ayyıldızlı bayrağı tüm dünyada dalgalanan ve hepimizin gurur duyduğu bir Türkiye, ekonomisi ile güçlü, devletiyle güçlü ve parasıyla güçlü, özellikle insani yardımlarıyla dünyaya örnek bir Türkiye, borç alan değil borç veren, yardım alan değil yardım veren bir Türkiye... İşte bu Türkiye'yi hep birlikte inşa ettik. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birlikte çalışarak gerçekleştirdik" diye konuştu.

Önlerinde daha büyük hedefler olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu hedefleri gerçekleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

"2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz"

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 1923'te kurdukları Cumhuriyetin 100. yılı 2023'te, büyük Türkiye için büyük hedefleri gerçekleştirmeleri gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi yıl dönümü 2053'te de inşallah bambaşka bir Türkiye olacak. Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacak. Atalarımızın bu topraklara ayak bastığı 1071'in yıl dönümü olan 2071'de ise çok farklı bir ülke olacağız. İşte şimdiden bu hedefler için yollara çıktık. Hedeflerimiz var ve bu hedefleri gerçekleştireceğiz. 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz."

AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile hem Türkiye'nin güçlendiğini hem de gelişerek değiştiğinin altını çizen Çavuşoğlu, temelini attıkları büyük hizmet yolunun gelecekteki nesillerle ve bu davaya inanmışlarla 2053'e, 2071'e ulaşacağını ifade etti.

Açılamaz dedikleri Gazipaşa Havaalanı'nı açtıklarını, Gazipaşa'dan Alanya'ya gelecek yolcu sayısının bir milyonu aşacağını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar vaat ettiklerimizi fazlasıyla gerçekleştirdik. Turizm ile ilgili hedeflerimiz var. 'Alanya, turizmin başkentidir' dedik. 'Antalya turizmin başkentidir' dedik. 2002 yılında Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyondu. 2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu. Bugün sadece Antalya'ya gelen turist sayısı 12 milyon. Bir yıl sonra, 2002'de tüm Türkiye'ye gelen turist sayısını Antalya'mızda, Alanya'mızda ağırlamış olacağız. Hedefimiz 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizmden gelir elde etmek. Şimdiden 40 milyona yaklaştık. Şimdiden gelirimiz 30 milyar dolara yaklaştı."

Golf ve spor turizmine ağırlık verilecek

Turist ile gelir arasındaki açığı kapatmak için daha çok gelir elde edecek sektörlere eğildiklerine işaret eden Çavuşoğlu, bu yatırımlardan birinin de golf ve spor turizmi olduğunu söyledi.

Yakında tahsisleri çıkacak golf sahası projelerinin yanı sıra ilave saha projeleri ile spor tesisi projeleri yapılacağını anlatan Çavuşoğlu, "İstiyoruz ki kış aylarında turist gelsin, daha çok para harcayan turistler gelsin ve Alanya, Antalya ekonomisine katkı sağlasın" dedi.

"Hedefleri sizlerle birlikte gerçekleştirdik"

Bakan Çavuşoğlu, önlerindeki 30 Mart seçiminin önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Seçimlerde çıkarılan engelleri millet ile aştık. Yola çıkarken hep millete güvendik. Hiçbir zaman Başbakan Erdoğan'ı yalnız bırakmadınız. Dediniz ki 'Türkiye'yi Türkiye yapan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz de onun arkasında yürüyoruz, biz de onunla beraberiz'. Her seçimde tüm oyunları siz bozdunuz. Şimdi önümüzdeki 30 Mart sürecinde de önümüze çıkan engelleri aşarız. Alanya olarak aşarız. Çünkü biz Alanyalılarla sınırları aştık. Çünkü biz sizlerle beraber gittik. Strazburg'a, Avrupa'nın başkentine Türk bayrağını ve Alanya bayrağını birlikte diktik, birlikte dalgalandırdık. Biz bir şeye inandığımız zaman onu başarırız. Bugüne kadar sizleri mahcup etmedik, hedefleri sizlerle birlikte gerçekleştirdik."

" 18 Mart'ta Çanakkale'de atalarımız 'Çanakkale geçilmez, bu millet eğilmez' dedi. 30 Mart'ta da inşallah milletimiz 'Milet geçilmez, Türkiye geçilmez' diyecek ve oyunları bozacak" diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Alanya'nın 30 Mart'ta seçimlerin yanında vereceği bir cevap, vereceği bir ders olacak. Alanya, çocukluğumdan beri hatırlıyorum, her zaman sivil demokrasinin yanında olmuştur, her zaman milletin egemenliğini savunmuştur. Her zaman mağdur edilen insanların arkasında dimdik durmuştur, darbelere karşı olmuştur. Vesayet anlayışına karşı olmuştur. Alanya, Antalya her zaman sağduyunun sesi olmuştur. 30 Mart'ta da inşallah Alanya, sağduyunun sesi olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement