AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu'na Avrupa Konseyi'nden Ödül - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu'na Avrupa Konseyi'nden Ödül

Strasbourg,'da bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuçoğlu'na, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı döneminde yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı Avrupa Konseyi (AK) tarafından Onursal Başkanlık Diploma ve Madalyası verildi.

08.04.2014 01:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Strasbourg,'da bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuçoğlu'na, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı döneminde yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı Avrupa Konseyi (AK) tarafından Onursal Başkanlık Diploma ve Madalyası verildi.

AKPM Başkanlığı yaptığı 2010-2012 yılları arasında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuçoğlu'na, dünyanın en büyük meclisi olarak kabul edilen ve 47 ülke arasında kurucu üye Türkiye'nin bulunduğu Avrupa Konseyi tarafından Onursal Başkanlık diploma ve madalyası verildi. AK Onursal Başkanlık Diploması ve Madalyasını AKPM Başkanı Lüksemburg'lu Anne Brasseur'un elinden alan Çavuşoğlu, "Bu ödül ile ülkem ve Başbakanım adına çok onurlandım, gururlandım" dedi. Ödülün ardından Çavuşoğlu, parlamenterlerin tebriklerini kabul etti.

AK'de dün düzenlenen törene, 2012-2014 yılları arasında AKPM Başkanlığı yapan Fransız siyasetçi Jean Claude Mignon, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsin Bilgehan, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysal, temsilcilik çalışanları, Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Arif Kopuz, Azerbaycan Delegasyonu, Azerbaycan Miletvekili ve Azerbaycan-Türkiye Parlementolararası Dostluk grubu üyesi Dr. Ganire Paşayeva katıldı.

LG(SSA) - Strasbourg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu'na Avrupa Konseyi'nden Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement