AB'den Putin'in Arkadaşının Yaptırım Listesine Alınmasına Onay - Son Dakika
Güncel

AB'den Putin'in Arkadaşının Yaptırım Listesine Alınmasına Onay

Avrupa Adalet Divanı, Rus iş adamı Arkady Rotenberg hakkında verilen malvarlığının dondurulması kararına onay verdi.

30.11.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Adalet Divanı, Rus iş adamı Arkady Rotenberg hakkında verilen malvarlığının dondurulması kararına onay verdi. Rusya lideri Vladimir Putin'in yakın arkadaşı olarak bilinen iş adamına verilen bu ceza, Rotenberg'in Kırım'daki faaliyetleri gerekçe gösterilerek kararlaştırıldı.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan ve Avrupa Birliğinin (AB) yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, Rus iş adamı Rotenberg'e Rusya tarafından Kırım'ın ilhak edilmesi sürecinde oynadığı rol, Rus lider Putin'in etkisiyle birçok ihaleyi kazanması ve Kırım Tatar bölgesinde yaşayan çocuklara "Rus oldukları propagandası yapan" bir yayınevinin sahibi oluşu nedeniyle mal varlığını dondurma kararı verdi.

Rotenberg'in adı, 2014 yılında AB Konseyince ilan edilen Birliğe seyahat yasağı getirilen ve mal varlıkları dondurulanlar listesinde yer alıyordu.

Mahkeme, Rotenberg'e 2014-2015 yıllarına dair verilen bu cezaları delil yetersizliğinden iptal etti. Buna karşın, Rotenberg'in 2015-2016 yıllarında Rusya'nın Kırım'daki işgal faaliyetlerinde rolü olduğunun kesinleştiği belirtilerek seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması karara bağlandı.

Lüksemburg basını, Rotenberg'in mal varlığının büyük bölümünün bir Lüksemburg bankasında olduğunu iddia ediyor. Karara iki ay içinde itiraz etme hakkı bulunan Rotenberg, iptal edilen 2014-2015 yıllarına dair yasak ve mal varlığı dondurma kararı hakkında da tazminat talep edebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB'den Putin'in Arkadaşının Yaptırım Listesine Alınmasına Onay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement