AB'den Türkiye'de Proje Üreten Derneklere 4.5 Milyon Euro - Son Dakika
Güncel

AB'den Türkiye'de Proje Üreten Derneklere 4.5 Milyon Euro

AB\'den Türkiye\'de Proje Üreten Derneklere 4.5 Milyon Euro

Antalya’nın Demre ilçesinde, Antalya İl Dernekler Müdürü ve Demre Kaymakamlığı tarafından organize edilen toplantıda, dernek başkanları, kamu yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlara, AB’nin dernekler ile ilgili oluşturduğu proje anlatıldı.

08.01.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesinde, Antalya İl Dernekler Müdürü ve Demre Kaymakamlığı tarafından organize edilen toplantıda, dernek başkanları, kamu yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlara, AB'nin dernekler ile ilgili oluşturduğu proje anlatıldı. AB Projeleri İl Koordinatörü Baki Karaçay, AB'nin 2020 yılına kadar kullanılmak üzere derneklere 4.5 milyon Euro ayırmasının büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Demre Kaymakamlığı brifing salonunda gerçekleşen toplantıya; Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Antalya İl Dernekler Müdürü Kadir Kaygusuz, İlçe Müftüsü Bahattin Ataklı, AB Projeleri Antalya Koordinatörü Baki Karaçay, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) uzmanı Saadettin Dikmen, ilçede faal vaziyette bulunan dernek başkanları, kamu yöneticileri, eğitimciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

ANTALYA TÜRKİYE'DE 6. SIRADA

Türkiye'de 2 bin 713 dernekle Antalya'nın altıncı sırada olduğunu söyleyen Antalya İl Dernekler Müdürü Kadir Kaygusuz, devletin Antalya'da bulunan 7 derneğe 357 bin 790 lira hibe yardımı yaptığını kaydetti. Kaygusuz, AB'nin Türkiye'de bulunan derneklere büyük bir pay ayırdığına dikkat çekerek, "Devlet tarafından 5 yılda 1000'e yakın derneğe 45 milyon lira hibe yardımı yapıldı. Dernekler, artık proje üretmeli devletin ve AB fonlarının hibelerinden yararlanmalı. Bu sayede mali açıdan güçlü ve istikrarlı dernekler görebiliriz" dedi.

PROJE ÜRETEN DERNEKLERE 4.5 MİLYON EURO

Kaygusuz'un ardından konuşan AB Projeleri İl Koordinatörü Baki Karaçay ise AB'nin 2020 yılına kadar kullanılmak üzere derneklere 4.5 milyon Euro ayırmasının büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, "Bu kaynak ancak projeler hazırlanarak kullanılıyor. Bunun için planlı çalışma gerekiyor. AB projeleriyle yaşamımıza yeni bir kavram girdi. Ürettiğimiz projeler, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma kavramıdır. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için yeni projeler üretmek zorundayız" dedi.

"STK'LAR GÜÇLENMELİ"

Türkiye'nin AB sürecinde yaşamı kolaylaştıran birçok kavramla tanıştığına işaret eden Karaçay, "Kadına şiddet, engellilerin toplumsal yaşama kazandırılması, çevre koruma, kültürel mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gibi kavramlar yaşamımızın bir parçası oldu. Tüm bunların gerçekleştirilmesi için sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi gerekir. Bu nedenle AB Bakanlığı tüm illerde temsilcilik açmaktadır" şeklinde konuştu.

"MUTLAKA PROJE ÜRETİP FAYDALANMALIYIZ"

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da demokrasinin ilerleyebilmesi için, derneklerin gelişebilmesi için sivil toplum kuruluşlarının güçlü olması gerektiğini kaydetti. Demre'de 27 dernek olduğuna dikkat çeken Karaman, "Sivil toplum aktif olarak toplumsal yaşama katılırsa demokrasi gelişir. Artık kamuda ve özel sektörde sivil toplumdan korkmayan bir anlayış var. Demre'de şu an 27 dernek var. İlçe olarak AB fonlarından mutlaka proje üreterek faydalanmalıyız" dedi.

2 saat kadar süren toplantı sonrası Antalya İl Dernekler Müdürü Kadir Kaygusuz tarafından Kaymakam Yusuf İzzet Karaman'a "Osmanlıdan Günümüze Cemiyet ve Dernekler" isimli kitap seti hediye edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB'den Türkiye'de Proje Üreten Derneklere 4.5 Milyon Euro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement