AB Heyeti Esendere Sınırı Kapısı'nda - Son Dakika
Yerel

AB Heyeti Esendere Sınırı Kapısı'nda

İçişleri Bakanlığı Sınır Yönetim Bürosu Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Özbek ve beraberindeki Avrupa Birliği uzman heyeti Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Esendere Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

05.04.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı Sınır Yönetim Bürosu Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Özbek ve beraberindeki Avrupa Birliği (AB) uzman heyeti Esendere Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Yüksekova'da Kaymakam Yasin Tikdağ tarafından karşılanan heyet ilk olarak Esendere Kapı Hudut Karakolu'nda incelemelerde bulundu. Heyet üyeleri, sınır gözetleme faaliyetleri hakkında Hudut Komutanı Yarbay Cemal Varoğlu'ndan bilgi aldı.

Karakolda askerlerle yemek yiyen heyet üyeleri daha sonra Esendere Sınır Kapısı'na geçti. Gümrük Müdürü Kadri Karakuş'tan sınır kapısının faaliyetleri ve yapımı devam eden yeni sınır kapısıyla ilgili bilgi alan heyet, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında da bilgilendirildi.

İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ da İran ile devam eden ilişkiler hakkında heyet üyelerine bilgi verdi.

Yasa dışı göç ve göçmen girişi ile sınır kaçakçılığının engellenmesinin önemine değinen heyet, bu konular hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra ziyaretlerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Heyeti Esendere Sınırı Kapısı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement