AB Heyeti Suriyelilerin Sorunlarını Tespit Edecek - Son Dakika
Güncel

AB Heyeti Suriyelilerin Sorunlarını Tespit Edecek

AB Heyeti Suriyelilerin Sorunlarını Tespit Edecek

Adana ve Mersin’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını tespit etmek için kente gelen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Genişleme Grubu (COELA) üyeleri, Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret edip, brifing aldı.

11.09.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ve Mersin'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını tespit etmek için kente gelen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Genişleme Grubu (COELA) üyeleri, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret edip, brifing aldı.

Aralarında Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius'un da bulunduğu AB COELA üyeleri, Vali Büyük'ü makamında ziyaret etti. Conzemius'un şeref defterini imzalamasının ardından toplantı salonunda Suriyeli mülteciler hakkında katılımcılara Vali Büyük tarafından brifing verildi. Adana'da 120 bin civarında Suriyeli sığınmacı olduğunu söyleyen Vali Büyük, "Sarıçam Konaklama Tesisleri'nde 12 civarında Suriyeli misafir ediliyor. Diğerleri de gerek çadırlarda gerekse kiraladıkları evlerde ikamet ediyor. Bu insanlar ilk önce kayıt altına alındı, ardından geçici kimlikler verildi. Konaklama tesislerindeki sığınmacıların her türlü ihtiyaçları karşılanırken, diğerlerinin sadece zorunlu sağlık harcamaları ve eğitim hizmetleri hükümetimiz tarafından karşılanıyor. Şehirde yaşayanlar başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun önemli kesiminin desteğiyle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor" diye konuştu.

Sığınmacıların çalışma izni olmadığı için tarım alanında günübirlik işlerde para kazanabildiklerini anlatan Vali Büyük, Adana gibi bir kente ilave 120 bin nüfusun önemli sorunları beraberinde getirdiğini vurguladı. Vali Büyük, "Başta yerel yönetimler olmak üzere sivil toplum kuruluşları, hayırsever girişimciler Suriyeli sığınmacıların sorunlarının giderilmesi ve hayatta kalabilmeleri için çok önemli destekler veriyor. Sığınmacılar ilk başta memleketlerine dönme ümidi yaşıyorlardı ancak savaşın 5 yıla yakın bir süredir devam etmesi nedeniyle sığınmacıların büyük bir kısmı batı ülkelerine göç etme yoluna gidiyor. Sığınmacıların ülkelerine geri dönmesi için gereken şartların oluşmasına yönelik uluslararası camianın daha büyük fedakarlıklar yapması gerekiyor" dedi.

Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius ise, Türk yetkililerinin sığınmacılar konusundaki gayretlerini takdirle karşıladıklarını söyledi. AB üye ülkelerinin göç bakanlarının önümüzdeki hafta pazartesi bir araya geleceklerini ve sığınmacılarla ilgili sorumluluk alma konusunu değerlendireceklerini belirten Conzemius, "Her şey daha fazla işbirliği yapmakla çözülebilir. Uluslararası camia bu konuda daha fazla işbirliği sağlamalı" ifadelerini kullandı.

Heyet, valilik ziyaretinin ardından ardından Sarıçam ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı konaklama tesislerini ziyaret edecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB Heyeti Suriyelilerin Sorunlarını Tespit Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • xxx: Sorun tespit etmesinler alıp götürsünler....yaw memleketlerine almıyorlar Türkmen harici suriyelileri bizimkiler niye aldı anlamak mümkün değil bir kufuş destek yok birde denetleniyoruz çıldırmAmak iş mi...almanya kabul ediyor hepsini uçaklara bindirip gönderelim merkel reklam yapıyor uçakla kabul etsin dotunu görelim 0 0 Yanıtla

Advertisement