AB ile İlgili Çalışmaların Koordinasyonu Genelgesi Yayımlandı - Son Dakika
Güncel

AB ile İlgili Çalışmaların Koordinasyonu Genelgesi Yayımlandı

AB ile İlgili Çalışmaların Koordinasyonu Genelgesi Yayımlandı

Türkiye’nin AB’ye katılım süreciyle ilgili olarak 62. Hükümet Programı’nda ortaya konan güçlü iradenin ilk adımını teşkil eden ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır tarafından açıklanan "Türkiye’nin Avrupa Birliği Stratejisi"nin ardından bugünkü Resmi Gazete’de Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan “Avrupa Birliği ile ilgili çalışmaların koordinasyonu” konulu genelge yayımlandı.

25.09.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin AB'ye katılım süreciyle ilgili olarak 62. Hükümet Programı'nda ortaya konan güçlü iradenin ilk adımını teşkil eden ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır tarafından açıklanan "Türkiye'nin Avrupa Birliği Stratejisi"nin ardından bugünkü Resmi Gazete'de Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan "Avrupa Birliği ile ilgili çalışmaların koordinasyonu" konulu genelge yayımlandı.

Genelgede Türkiye'nin AB'ye katılımının stratejik bir hedef olduğu vurgulanarak, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek çalışmaların Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi" doğrultusunda yürütüleceği yer belirtildi. Strateji kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanacak olan "AB'ye Katılım İçin Ulusal Eylem Planı"nda yer alan düzenlemeler ve tedbirler başta olmak üzere AB müktesebatına uyum çerçevesinde hazırlanacak mevzuat taslakları hakkında Avrupa Birliği Bakanlığı'nın görüşlerinin alınmasının zorunlu olduğu kaydedildi. Ayrıca, katılım sürecinin her aşamasında toplumun tüm kesimleriyle etkili bir iletişim içinde olunması ve yerel yönetimler, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kalkınma ajansları ve üniversiteler ile istişarede bulunulması tavsiye edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB ile İlgili Çalışmaların Koordinasyonu Genelgesi Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement