AB ile İmzalanan Geri Kabul Anlaşması - İzmir - Son Dakika
Güncel

AB ile İmzalanan Geri Kabul Anlaşması - İzmir

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Limandan detaylar -Sığınmacıların güvenlik kayıtlarının oluşturulması -Güvenlik önlemleri -Otobüslere bindirilen sığınmacıların Dikili'ye götürülmesi AB ile imzalanan geri kabul anlaşması Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Yunanistan'dan gönderilen üçüncü göçmen grubunun bir bölümü, Çeşme Limanı'na getirildi.

26.04.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Limandan detaylar

-Sığınmacıların güvenlik kayıtlarının oluşturulması

-Güvenlik önlemleri

-Otobüslere bindirilen sığınmacıların Dikili'ye götürülmesi

AB ile imzalanan geri kabul anlaşması

Türkiye- Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Yunanistan'dan gönderilen üçüncü göçmen grubunun bir bölümü, Çeşme Limanı'na getirildi.

Anlaşma çerçevesinde 20 Mart sonrasında Yunanistan'a geçen ve iadesi yapılacak olan 1'i kadın, 1'i çocuk 4 Afgan ile 1 İranlı, Sakız Adası'ndan tekneyle Çeşme Limanı'na getirildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin kurduğu çadırda parmak izleri alınarak kayıt işlemleri yapılan göçmenler, daha sonra otobüsle diğer grubun getirilmesi planlanan Dikili ilçesine gönderildi.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varılmıştı.

Türkiye, 4 Nisan'da başlayan uygulamaya göre, kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kimselerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor. Suriyeli olanlar ise Türkiye'deki kamplara yerleştiriliyor ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine gönderiliyor.

Değişimi yapılacak Suriyeli sığınmacı sayısı ilk etapta 72 bin kişi olarak öngörülüyor. Geri kabul ve değişim işlemlerinin masrafları AB tarafından karşılanıyor.

AB ile İmzalanan Geri Kabul Anlaşması - İzmir
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB ile İmzalanan Geri Kabul Anlaşması - İzmir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement