AB Komisyonu'ndan Karadağ'a Övgü - Son Dakika
Politika

AB Komisyonu'ndan Karadağ'a Övgü

AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Hahn: "Karadağ, son beş yıl içerisinde, AB üyeliği yolunda önemli adımlar attı" "Özellikle Ukrayna konusunda, AB'nin dış politikasını takip eden Karadağ'ın bu kararından memnuniyet duyuyoruz"

21.11.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Karadağ'ın son beş yıl içerisinde, AB üyeliği yolunda önemli adımlar attığını söyledi.

Hahn, dünkü Sırbistan temaslarının ardından geldiği Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Başbakan Milo Cukanoviç ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hanh,  AB'nin genişlemesinin AB Komisyonu'nun önceliklerinden biri olmaya devam ettiğini belirtti.

Karadağ'ın son beş yıl içerisinde, AB üyeliği yolunda önemli adımlar attığını kaydeden Hahn, 2010 yılında adaylık statüsü alan Karadağ'ın, ardından müzakerelere başladığını ve bugüne kadar 12 fasıl açtığını söyledi.

Hahn, özellikle Ukrayna konusunda, AB'nin dış politikasını takip eden Karadağ'ın bu kararından memnuniyet duyduklarını vurguladı.

Karadağ ekonomisine dair değerlendirmede de bulunan Hahn, "Söz konusu ekonomi olduğunda, rekabet alanındaki planı görmemiz gerekiyor. AB'ye aday ülkeler için ekonomi alanındaki temel hedeflerden milli ekonomiyi güçlendirmek ve vatandaşların yaşam standardını yükseltmek" diye konuştu.

Hahn, Karadağ hükümetinin basın özgürlüğü alanında attığı adımlardan da memnun olduklarını belirterek, Karadağ'daki basın organlarını ahlaki ve profesyonel standartların tanıtımını yapmaya çağırdı.

Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç de Hahn'ın, göreve geldikten hemen sonra ziyaret ettiği ilk ülkelerden biri olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, bu ziyaretin, AB'nin genişlemeye devam edeceği yönünde bir işaret olduğuna inandığını söyledi.

Görüşmede, Karadağ ile ilgili son ilerleme raporunu da değerlendirme imkanı bulduklarını anlatan Cukanoviç, önümüzdeki dönemde, özellikle hukukun üstünlüğü alanındaki reformlara önem vereceklerini belirtti.

Cukanoviç ayrıca, AB üyelik yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydederek, yakın gelecekte yeni fasılların açılması yönündeki inancını dile getirdi.

Hahn, Karadağ'daki temasları kapsamında ayrıca, Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç ve Dışişleri Bakanı İgor Lukşiç ile de görüştü. - Karadağ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AB Komisyonu'ndan Karadağ'a Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement