AB Liderleri Ukrayna ve Yatırımlar Gündemiyle Toplandı - Son Dakika
Güncel

AB Liderleri Ukrayna ve Yatırımlar Gündemiyle Toplandı

Toplantıda Ukrayna krizi ve AB destekli yatırımlar ele alınacak.

18.12.2014 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları Ukrayna krizini ve AB destekli yatırımları görüşmek için toplandı.

İki gün sürecek zirveden Rusya'ya yeni yaptırımlar kararı beklenmiyor. Taslak zirve kararlarında Ukrayna'nın doğusundaki durumun büyük endişe kaynağı olduğu vurgulanarak Rusya dahil bütün taraflara Minsk Anlaşması'nı eksiksiz uygulamaları çağrısı yapılıyor.

Kiev ziyaretinden dönen AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, zirveye girerken yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den "dünyanın geri kalanına yaklaşımda radikal bir değişiklik yapma ihtiyacı hakkında ciddi düşünmesini" ve işbirliğine öncelik veren bir yaklaşım benimsemesini istedi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise "Rusya'ya karşı yeterli ve tutarlı fakat aynı zamanda sağlam ve sorumlu bir strateji olmadıkça Ukrayna için uzun vadeli bir çözüm bulamayız" değerlendirmesini yaptı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Rusya'ya yeni yaptırımlara kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Eğer Rusya beklediğimiz sinyali verirse yeni yaptırımlar için bir neden yok ve gerginliğin düşürülmesi için ne yapabileceğimize bakarız" ifadesini kullandı.

Polonya ve Baltık ülkeleri Ukrayna'ya AB mali yardımının artırılması için çabalarken AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bu amaçla ayrılan bütçe kaleminde üst limite çok yaklaştıkları uyarısında bulundu.

AB liderleri ekonominin canlandırılması için 2015-2017 döneminde 315 milyar avroluk yatırım planını da ele alarak hangi projelerin bundan faydalanacağını kararlaştırmaya çalışacak. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Liderleri Ukrayna ve Yatırımlar Gündemiyle Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement