AB Mali Yardımları Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

AB Mali Yardımları Çalıştayı"

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Biz vermemek için değil, vermek için mücadele ediyoruz.

27.02.2017 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Biz vermemek için değil, vermek için mücadele ediyoruz. Bu anlamda biz harcatabildiğimiz ölçüde başarılı olan bir bakanlık olduğumuz için hiçbir sıkıntımız yoktur. Yeterki gerçekten doğru ve güçlü projeler hazırlanmış olsun."dedi.

Şahin, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, AB Bakanlığı, Trabzon Valiliği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi organizesinde, kentteki bir otelde düzenlenen "AB Mali Yardımları Çalıştayı"nın kapanışında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Bakanlığı olarak tüm bilgi ve birikimlerini bugün Trabzon'da katılımcılarla paylaştıklarını söyledi.

Çalıştayın güzel geçtiğini de vurgulayan Şahin, "Cimri bir bakanlık değiliz. Biz vermemek için değil, vermek için mücadele ediyoruz. Bu anlamda biz harcatabildiğimiz ölçüde başarılı olan bir bakanlık olduğumuz için bu anlamda hiçbir sıkıntımız yoktur. Yeter ki gerçekten doğru ve güçlü projeler hazırlanmış olsun. Trabzon'a bu yönde katkı sağlamak bizim için büyük bir keyif olacaktır." diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, her zaman destek ve yardıma hazır olduklarını belirterek, "Bakanlığımızın ne kadar özverili ve kapısının açık olduğunu da görmüş olduk." ifadesini kullandı.

İki aşamalı gerçekleştirilen çalıştın ilk oturumunda, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan tarafından hibe programlarının şehirlerle, üniversitelere ve sivil toplum kuruluşları ile buluşmaları konusunda sunum yapıldı.

İkinci oturumunda ise Bakanlığın Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu, deneyimlerini paylaşarak, ulusal ajansın kaynakları Trabzon özelinde nasıl aktif hale getirilebileceği konusunda sunum gerçekleştirdi.

Çalıştay, soru ve cevap kısmı ile sona erdi.

Çalıştaya, AK Parti Trabzon milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Mali Yardımları Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement