AB'nin En Yaşlı Ülkesi İtalya'dan Umutsuz Çağrı: "Para Yok Ama Çocuk Yapın" - Son Dakika
Dünya

AB'nin En Yaşlı Ülkesi İtalya'dan Umutsuz Çağrı: "Para Yok Ama Çocuk Yapın"

AB\'nin En Yaşlı Ülkesi İtalya\'dan Umutsuz Çağrı: "Para Yok Ama Çocuk Yapın"

Bazı ülkelerde durma noktasına gelen nüfus artışı, hükümetleri ilginç önlemler almaya itti.

22.09.2016 01:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı ülkelerde durma noktasına gelen nüfus artışı, hükümetleri ilginç önlemler almaya itti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç çocuk, Rusya Devlet Başkanı Putin'in dört çocuk ısrarından sonra İtalya da kadınları doğuma teşvik için 22 Eylül'ü "Doğurganlık Günü" ilan etti.

Ancak karar, "devlet kaç çocuk yapacağımıza müdahale edemez" diyen İtalyan kadınları ayağa kaldırdı.

Italy's government's Fertility Day baby-making campaign has been criticized as 'racist': https://t.co/9ZV6OD8hdp pic.twitter.com/DyMOgo4GMy— The Local Italy (@TheLocalItaly) 21 septembre 2016

Sağlık Bakanı Beatrice Lorenzin tarafından alınan bu karar sosyal medya üzerinde tartışma konusu oldu. Bakana göreyse bu kanunun tek amacı doğurganlık konusunda farkındalık yaratmak.

Doğurganlık oranı Avrupa genelinin altında bulunan İtalya'da, sosyal politikaların yetersiz olmasının yanı sıra işsizlik oranı da artmaya devam ediyor.

Milan Üniversitesi araştırmacılarından Franca Maino: "İtalya hükümeti, genç çiftlere yeteri kadar yardımcı olmuyor ve sosyal politikalar geliştiremiyor. Aile ve çocuk politikalarını ilgilendiren verilere bakıldığında, milli gelirin sadece yüzde 4'ü bu konulara ayrılıyor. İtalya özellikle çocuklar için yeteri kadar sosyal hizmet sunmuyor. Ülke aile ve çalışma hayatını destekleyecek gerekli yatırımları yapmıyor."

Dünya genelinde kadın başına ortalama 2.45 çocuk düşerken, İtalya'da bu rakam geçen sene son 145 yılın en düşük seviyesine inerek 1.35'e geriledi.

"Fransa önemli oranda tedbir politikaları uygulamaya koydu: Örneğin ebeveyn izni bunların en başarılı örneklerinden biri. Diğer ise CESU isimli kuponlar aile yaşamını ilgilendiren masraflarda indirim sağlıyor."

Ailelere yapılan sosyal destek açısından Kuzey Avrupa ve Akdeniz ülkeleri arasında büyük bir uçurum söz konusu. Dolayısıyla İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde doğurganlık oranı Avrupa genelinin oldukça altında seyrediyor. Bunun yanı sıra Kuzey Avrupa ülkelerinde 24-54 yaş arası kadınlarda doğum sonrası iş bulabilen kadın oranı Akdeniz ülkelerine oranla oldukça yüksek.

"Verileri karşılaştırdığımızda iki geliri bulunan ailelerin daha güvenli bir ortamda birden fazla çocuklu aile yaşantısı kurmak istediğini görüyoruz."

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 21 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya AB'nin En Yaşlı Ülkesi İtalya'dan Umutsuz Çağrı: 'Para Yok Ama Çocuk Yapın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement