ABD Avrupa'nın Rusya Kararını Olumlu Karşıladı - Son Dakika
Güncel

ABD Avrupa'nın Rusya Kararını Olumlu Karşıladı

ABD, Avrupa Birliğinin Ukrayna'daki yaşanan gelişmelere ilişkin yeni isimlere vize yasağı getirme ve mal varlıklarını dondurma kararını memnuniyetle karşıladı.

30.01.2015 00:54  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'daki yaşanan gelişmelere ilişkin yeni isimlere vize yasağı getirme ve mal varlıklarını dondurma kararını memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, AB'nin Ukrayna konusunda mevcut yaptırımları uzatma ve yeni isimlere yaptırımlar getirme kararına ilişkin soruları da yanıtladı.

Ukrayna'nın doğusunda çatışmaların şiddetlenmesi üzerine olağanüstü toplanan AB dışişleri bakanlarının Ukraynalı ayrılıkçılara ve Rusya'ya yaptırımları uzatma ile yeni kişilere vize yasağı getirme ve mal varlıklarını dondurma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Psaki, "Kararlar, son günlerdeki ve haftalardaki (Ukrayna'daki) eylemlerin kesinlikle kabul edilemez olduğunun diğer bir göstergesidir ve bu durum (eylemler) yeni sonuçlar doğuracaktır" diye konuştu.

Psaki, "Kararları memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, olumlu bir adım" ifadesini kullandı.

Psaki, bir soru üzerine, ABD'nin Ukrayna konusunda bir sonraki yaptırımların ne zaman yürürlüğe gireceğini veya kimlerin yaptırım listesine alınacağına yönelik tahminde bulunamayacağını söyledi. Psaki, "(Yaptırım listesine) İlave edebileceğimiz diğer kişileri de göz önünde bulundurmaya devam edeceğiz" dedi.

AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Brüksel'de, Ukrayna'da şiddetlenen çatışmaları ve Rusya'ya yaptırımları görüşmek için olağanüstü toplanmış, gelecek Mart ayında süresi dolacak yaptırımların Eylül'e kadar yürürlükte kalması ve listeye yeni isimler eklenmesi konusunda uzlaşma sağlamıştı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, toplantının ardından, vize yasağı getirilecek ve mal varlıkları dondurulacak yeni isimlerle ilgili 1 hafta içinde öneri hazırlayacaklarını ve 9 Şubat'ta Dışişleri Bakanlarının onayına sunacaklarını söylemişti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Avrupa'nın Rusya Kararını Olumlu Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement