AB Projesi Adım Adım İlerliyor - Son Dakika
Yerel

AB Projesi Adım Adım İlerliyor

AB Projesi Adım Adım İlerliyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen, “Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum” projesi kapsamında, projenin uygulama faaliyetlerinden biri olan “300 Öğrencinin Velilerine Yönelik Aile Ziyareti ” faaliyeti kapsamında, şu ana kadar 100’e yakın öğrencinin ailelerine yönelik ziyaret gerçekleştirildiği bildirildi.

27.04.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen, "Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum" projesi kapsamında, projenin uygulama faaliyetlerinden biri olan "300 Öğrencinin Velilerine Yönelik Aile Ziyareti " faaliyeti kapsamında, şu ana kadar 100'e yakın öğrencinin ailelerine yönelik ziyaret gerçekleştirildiği bildirildi.

Proje Koordinatörü Cemal Şahin, veli ziyaretleriyle ilgili yaptığı açıklamada "'Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum' projesi 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması' hibe programı kapsamında okulumuzda uygulanmaktadır. Biz bu projeyle, okulumuzda özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarını artırmayı, öğrencilerin okula devam etme motivasyonlarını artırmayı hedeflemekteyiz. Bu anlamda projemizin uygulama faaliyetlerinden biri olan 300 veliye yönelik aile ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz. Bu ziyaretler esnasında, velilere projemiz hakkında bilgi veriyoruz. Velilerin çocuklarının devamsızlık sebeplerini irdeliyor ve bunun önüne geçebilmek için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Ayrıca Mayıs ayında yapmayı planladığımız ailelere yönelik seminerlere katılıp katılamayacaklarını soruyoruz. Öğrencilerin okula devam etme noktasında aileleri bilinçlendirmeye ve farkındalıklarını artırmaya çalışıyoruz. Toplamda 300 aileye ulaşmayı planlıyoruz. Şu ana kadar 100 civarında aileye ulaşıldı. Bunun için proje kapsamında 75 günlüğüne bir araç kiralandı. Amacımız bütün ailelere ulaşabilmek. Ancak hem projenin yoğunluğu, hem de bölgemizin coğrafi yapısı düşünüldüğünde bu pek mümkün görünmüyor. Ama 300 aile hedefini de aşmayı planlıyoruz. Ziyaretlerde ailelere Aile Ziyaret Formunu doldurtuyoruz. Ailelere proje kapsamında açtığımız YGS-LYS kursundan, Çanakkale gezisinden, okula yaptığımız tadilat ve tefrişattan bahsediyoruz. Onların okul ve öğrencileri ile ilgili görüş ve önerilerini dinliyoruz. Her şey öğrencilerimizin mutlu olması, okullarına daha istekli gelmesi, kendilerini hem akademik anlamda geleceğe hazırlamaları, hem de hayata bakış açılarını genişletmeleri amacıyla yapılmaktadır" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Projesi Adım Adım İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement