AB Projesinin Finali Edirne'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AB Projesinin Finali Edirne'de Yapıldı

Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu ve Bulgaristan İvan Vazov Okulu'nun gerçekleştirdiği Avrupa Birliği Projesi'nin finali Edirne'de yapıldı.

14.04.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu ve Bulgaristan İvan Vazov Okulu'nun gerçekleştirdiği Avrupa Birliği Projesi'nin finali Edirne'de yapıldı.

Bulgaristan – Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında 2013 yılında başlayan 122 bin avroluk projede iki okulda da sportif faaliyetlerin geliştirilmesi için spor salonları düzenlendi ve okul bahçelerinde düzenlemeler

Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu'nda gerçekleştirilen projenin final sunumu gösterisine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kemal Soytürk ve Yüksel Yazıcı, Bulgaristan İvan Vazov Okul Müdürü Asya Raykova ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Saygı duruşu ve işitme engelli öğrencilerin İstiklal Marşı'nı okuması ile başlayan final gösterisi yine işitme engelli öğrencilerin gerçekleştirdiği melodika isimli sunum yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren Şehit Öğretmen Adnan Tunca Okul Müdürü Leyla Ateş, projelerinin tamamen öğrencilerine yönelik olduğunu, öğrencilerin bu projeyle hayata daha katılımcı olduklarını belirtti.

Ateş, "Bulgaristan tarafından İvan Vazov okulu öğrencileri engeli olmayan grup ama bizim öğrencilerimiz engelli. Fakat proje sonunda gördük ki öğrenciler arasında hiçbir engel kalmamış" dedi.

Bulgaristan İvan Vazov Okulu  Müdürü Raykova'da projenin her iki okul içinde çok başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Raykova, "Yaptığımız proje ile okullarımızı yeniledik bunun yanında ayrıca arkadaşta olduk" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Projesinin Finali Edirne'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement