AB Siyasi Danışmanı İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

AB Siyasi Danışmanı İHD'yi Ziyaret Etti

AB Siyasi Danışmanı İHD\'yi Ziyaret Etti

AB Siyasi İşler Danışmanı Michael Miller ve Avrupa Birliği Türkiye Komisyon Temsilcisi Sema Kılıçer, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

09.04.2014 16:38  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Siyasi İşler Danışmanı Michael Miller ve Avrupa Birliği Türkiye Komisyon Temsilcisi Sema Kılıçer, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Raci Bilici tarafından karşılanan Miller ve beraberindekiler, bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve çözüm süreci üzerindeki yansımaları konularında bilgi aldı.

Ziyaretin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Bilici, bölgedeki insan hakları ihlallerinin hala devam ettiğini dile getirdi. Miller'in, başta KCK davaları olmak üzere uzun tutukluluk süreleri ve çözüm sürecinin gidişatı ile ilgili sorusuna Bilici, hukuk mekanizmasının çifte standartlı işlediğini ifade ederken, çözüm süreci konusunda ise devletin adım atma konusunda ağır hareket ettiğini ve müzakere koşullarının hala oluşturulmadığı değerlendirmesinde bulundu. Bilici, çözüm için diyalog ve müzakere sürecinin sürdürülmesi ve bunun içinde Öcalan'ın muhataplık konumunun yasal bir çerçeveye oturtulması gerektiğini de ifade etti.

Diyarbakır'da bulunmanın ve İHD'yi ziyaret etmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Miller, daha sonra dernek binasından ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AB Siyasi Danışmanı İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement