Ab-türkiye Fındık Danışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ab-türkiye Fındık Danışma Toplantısı Yapıldı

Ab-türkiye Fındık Danışma Toplantısı Yapıldı

Akçakoca’da gerçekleştirilen Avrupa Birliği Türkiye Fındık Danışma toplantısında Türkiye’nin fındık sektöründeki ve Avrupa ortak pazarı organizasyonundaki gelişmeler, fındık ve mamullerine ilişkin aflatoksin kontrolleri konularındaki güncel gelişmeler ve mevzuat değişimlerine ilişkin görüşmeler yapıldı.

03.10.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakoca'da gerçekleştirilen Avrupa Birliği Türkiye Fındık Danışma toplantısında Türkiye'nin fındık sektöründeki ve Avrupa ortak pazarı organizasyonundaki gelişmeler, fındık ve mamullerine ilişkin aflatoksin kontrolleri konularındaki güncel gelişmeler ve mevzuat değişimlerine ilişkin görüşmeler yapıldı.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında tercihli tarım ürünleri ticaretini düzenleyen Ortaklık Konseyi Kararı uyarınca her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Fındık Danışma Toplantısı bu yıl Avrupa Komisyonu, ACI (İtalya), Cooperatives Agro-alimentaria (İspanya) ve FRUCOM gibi yabancı kuruluşlar ile Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden çok sayıda temsilcinin katılımıyla Akçakoca'da gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonu ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıda Türk delegasyonunun başkanlığını Ekonomi Bakanlığı AB Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Kısa, AB delegasyonunun başkanlığını ise Avrupa Komisyonu yetkilisi Christian Frigaard Rasmussen yaptı. Toplantıda fındık sezonlarına ilişkin değerlendirmeler ve tahminler, Türkiye'nin fındık sektöründeki ve Avrupa ortak pazarı organizasyonundaki gelişmeler, fındık ve mamullerine ilişkin aflatoksin kontrolleri konularındaki güncel gelişmeler ve mevzuat değişimlerine ilişkin görüşmelerde bulunuldu.

AB, Türkiye'nin fındık ihracatında en büyük pazar olma özelliğini sürdürüyor. Bu çerçevede, Türk fındık ve mamulleri sektörünün AB pazarında yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ülkemiz görüş ve beklentilerinin ele alındığı toplantının verimli geçtiği dile getirildi.

TÜRK FINDIĞI DÜNYA MARKASI

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören başta Bulgaristan gümrük kapılarındaki sıkıntılar ve rastgele kontrole ilişkin uygulamalardaki aksaklıklara dikkat çekti. Gören, sahip olduğu eşsiz aroma sayesinde dünyada en çok talep edilen fındıkların Türk fındıkları olduğunu belirtti ve Türk fındık sanayicinin en ileri teknolojik donanım ve eskiden gelen güçlü deneyim ve bilgileri ile bu fındıkları işleyerek dünyaya ihraç ettiklerini bildirdi. Gören, uluslararası düzeydeki bu toplantıyı Akçakoca'da gerçekleştirmekten ve ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyet dile getirdi.

Program, katılımcıların onuruna verilen öğle yemeği organizasyonu ve fındık sanayi tesis ziyareti ile sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ab-türkiye Fındık Danışma Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement