AB Ülke Liderleri Rusya'ya 1 Hafta Süre Tanıdı - Son Dakika
Ekonomi

AB Ülke Liderleri Rusya'ya 1 Hafta Süre Tanıdı

Brüksel'de toplanan AB ülkeleri liderleri Rusya'ya Ukrayna'daki geri çekilmesi için bir hafta süre tanıdı. Karar AB ve ABD tarafından da memnuniyetle karşılandı.

31.08.2014 13:02  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus askerlerinin Ukrayna'ya girdiği haberlerinin ardından, dün akşam Brüksel'de toplanan AB ülkeleri liderleri Rusya'ya Ukrayna'daki geri çekilmesi için bir hafta süre tanıdı. Liderler aksi durumda yeni yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

ÖNERİLER 1 HAFTA İÇİNDE HAZIR

Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy birliğin acil bir şekilde daha geniş yaptırımlar üzerinde çalıştığını söyledi. "Herkes çabuk hareket etmemiz gerektiğinin tam anlamıyla farkında" diyen Rompuy, yeni yaptırımların ne olacağını açıklamadı ancak önerilerin bir hafta içinde hazır olacağını söyledi.

NATO geçtiğimiz günlerde 1000 Rus askerinin Ukrayna'ya girdiğini söylemiş, uydu fotoğrafları yayınlayarak askerlerin Rusya yanlısı ayrılılıkçılara yardım ettiklerini söylemişti.

RUSYA İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Toplantıdan önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile görüşen Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso iki ülke arasındaki sorunun büyümesi halinde "dönüşü olmayan noktaya - savaşa varılabileceğini" söylemişti. Poroşenko, Ukrayna topraklarında binlerce yabancı asker ve yüzlerce Rus tankı olduğunu söylerken, Rusya iddiaları reddediyor.

"KAYBEDECEK ZAMAN YOK"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni yaptırımlar uygulanacağını söylerken, krizin askeri bir çözümü olmadığını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande da "Savaş çıkana kadar durumun kötüleşmesine izin mi vereceğiz? Çünkü bugün bu riskle karşı karşıyayız. Kaybedecek zaman yok" dedi.

AB VE ABD'DE DE KARARDAN MEMNUN

Bu arada ABD de AB'nin kararından memnuniyet duyduğunu açıkladı. AB ve ABD onlarca Rus yetkiliye, ayrılıkçı güçlerin komutanlarına ve Ukrayna'nın egemenliğine zarar vermekle suçlanan Rus şirketlerine karşı yaptırım uyguluyor. AB geçen ay sonu da Rusya'da bazı önemli ekonomik sektörlere yönelik yaptırımlarını açıklamış, Rusya da bu karara gıda ithalatını yasaklayarak yanıt vermişti.

AB Ülke Liderleri Rusya\'ya 1 Hafta Süre Tanıdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi AB Ülke Liderleri Rusya'ya 1 Hafta Süre Tanıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • vay: herhalde tırsak türkiye sandılar RUSYAYI tırsak avrupalılar gürcistanı unutmayın kırımı aldı adamlar dünyaını süper gücü siz daha bosnada onlarca ölen masum canlara işine geldiginizde katlıyam diyemediniz abd kukları yıllarca buna tüm dünya güler 9 6 Yanıtla
  • alpi: daha gecen tum dunyayı nukleerle tehdit etti adam neyin suresini veriyorsunuz kazmalar 12 0 Yanıtla
  • amed gezer: olası ABD rus sevaşında türkiye ayaklarının altında ezilecek nekadar nüklüyer atom bombaları varsa üzerimize düşücek kürecik sayesinde 3 8 Yanıtla amed gezer: senin daha hava savunma sistemin yok ne konuşuyorsun 0 0
  • putin: Allah dan dilerim Batı ve Doğu güçleri bir birlerine en yakın zamanda girer ler.. Onların fitne lerinden hep bizim kanı mız akıyor, seyretme sırası bizde olur inşallah. . 9 1 Yanıtla
  • amed gezer: o malzemeler babanın malı deil cahilik dersek sizin üstünüze yok onlar nato malı madem güçlü idiniz İsrail güz güregüre 9 türk vatandaşını üldürdü bir hafta geminizi alıkoydu nerdeydiniz büyle boş boş kanuşmak kolay hep laf icrata gelince boş kimin ne silahı var herkese internet kadar yakın kür 4 3 Yanıtla amed gezer: sen hic tasa etme vahşilikte işidle eşitsiniz biz güneydoğuda bunu gürdük ama bir artınız daha var iftira atmak karalamak bunları ancak silahsız insanlara karşı yapa bilirsiniz iş abd oldumu el bağlar sınız mertlik bu deil işte 0 0 amed gezer: sizin emrinizde ise niye israile karşı kulanmadınız koca gemiye bir hafta el konuldu yemedi deilmi kulandırmazlar bikere o silahların kumandası onların elinde cahil kimcahil kim akılı natonun komuta merkezi ayrı birkere onuda abd yünetiyor olası bir rusya savaşında ne abd ne İsrail nede ab türkiyeyi kurtaramaz 0 0
  • ömer bayrak: sn vldimir putin büyük bir lider doğudan kırıma karayolunuda bağlayıp ukraynanın posasını çıkarıp bırakacak onun hiç kimseden korkusu olmaz 4 3 Yanıtla
  • cemal usta: Perde arkası uzaktan go ru nmez. Siyasiler ekonistler strateji uzmanları işin içinden cikamiyorlar ilişkiler mmenfaatler karmasik. Herkes kesrri kendine yontar. bekle gör olayi sabah aksam değişiyor. 1 0 Yanıtla
  • TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor
    11:13 TÜROB Başkanı: Dolandırıcılar Otellerin ve Seyahat Şirketlerinin Kopyası Siteler Açabiliyor

    Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin birebir kopyası olan siteler açabildiklerini belirtti. Eresin ayrıca, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektörü açısından memnuniyet verici olduğunu ve yerli tatilcilerin bayram döneminde memleket turizmine yöneleceğini söyledi. Ayrıca, Eresin sahte çevrim içi sitelere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve otellerin kendi web sitelerinden rezervasyon yapılmasını tavsiye etti.

  • Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü
    11:11 Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınıyla yükselen konut kira fiyatları normale döndü

    Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Antalya'ya göç eden yabancıların artan konut kira fiyatlarına tepki göstermesiyle birlikte fiyatlar normale döndü. Pandemi döneminde inşaat sektörünün canlanması da fiyatların geri çekilmesine katkı sağladı. Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatların yavaş yavaş aşağı inmeye başladığını belirtti ve 2024 yılında kira fiyatlarının enflasyona göre ilerleyeceğini söyledi.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor
    10:53 Sahte Mükemmel Kendilik Algısı Çocukları Kırılgan Hale Getiriyor

    Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini bildirdi. Kendilik algısının kişinin kendisini nasıl gördüğünü, algıladığını veya tanımladığını anlatan bir olgu olduğunu belirten Örnek, gerçekçi bir kendilik algısı oluşturmanın daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Sahte bir 'mükemmel kendilik algısı'nın çocukları güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirdiğini ifade eden Örnek, sağlıklı bir kendilik algısı için çocukların yetişkinlerin iletişimine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

  • Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir
    10:51 Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili: İmitasyon ürün kullanmak ve haram konuları sigortalatmak caiz değildir

    Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Aydın, imitasyon ürünleri kullanmanın caiz olmadığını ve haram konuları sigortalatmanın da caiz olmadığını açıkladı. Aydın, imitasyon ürünlerin kul hakkına girdiğini ve kamu hakkı olduğunu belirtti. Tarım sigortasıyla ilgili olarak ise Aydın, konusu haram olmayan her türlü sigortanın caiz olduğunu ancak haram konuların sigortalanmasının caiz olmadığını ifade etti.

  • Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu
    10:41 Ekonomik güven endeksi mart ayında yüzde 1 artarak 100 oldu

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında ekonomik güven endeksi yüzde 1 artarak 100 değerine ulaştı. Tüketici güven endeksi yüzde 0,02, reel kesim güven endeksi yüzde 1,5, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 artarken, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 azaldı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,6 düşüş gösterdi.


Advertisement