AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanlığı, yarın Antalya Hotel Su’da ‘AB’ye üyelik süreci ve Türkiye’nin yeni AB stratejisi’ konulu sivil toplumla diyalog toplantısı düzenleyecek.

27.04.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanlığı, yarın Antalya Hotel Su'da 'AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin yeni AB stratejisi' konulu sivil toplumla diyalog toplantısı düzenleyecek.

Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini ve yeni Avrupa Birliği stratejisini sivil toplum kuruluşları ile birlikte Antalya'da değerlendirecek. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'ın katılımıyla gerçekleşecek 'AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin yeni AB stratejisi' konulu sivil toplumla diyalog toplantısına Antalyalı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversite temsilcileri katılacak.

Toplantıda, AB üyelik sürecinde Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Bakan Bozkır'a, AB'ye üyelik süreci ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını bulacak.

Toplantıda, ayrıca, Erasmus+ programı ve AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme yapılacak.

Öte yandan, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından "Güçlü bir sivil toplum ve Türkiye" anlayışıyla düzenlenen diyalog toplantılarının ilki 26 Kasım 2014 tarihinde İstanbul'da, ikincisi 19 Şubat 2015 tarihinde İzmir'de, üçüncüsü 18 Mart 2015'de Konya'da, dördüncüsü 24 Mart 2015'de Adana'da ve beşincisi 22 Nisan 2015'de Bursa'da düzenlendi. Düzenlenen beş toplantıya yüzlerce sivil toplum kuruluşunu temsilen toplam 10 bine yakın kişi katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement