Abant ile Taşkesti Beldesi Yolunda Heyelan - Son Dakika
Güncel

Abant ile Taşkesti Beldesi Yolunda Heyelan

Abant ile Taşkesti Beldesi Yolunda Heyelan

Bolu Abant Tabiat Parkı ile Mudurnu Taşkesti Beldesi arasında geçen yıl yapılan yolda heyelanlar meydana geldi.

17.04.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Abant Tabiat Parkı ile Mudurnu Taşkesti Beldesi arasında geçen yıl yapılan yolda heyelanlar meydana geldi. Dolgu yapılan bölgelerde toprağın kayması sonucu asfalt yol çökerken, ulaşım tek şeritten sağlandı. Yola ise önlem olarak dal parçası konulması dikkat çekti.

Abant Tabiat Parkı ile Mudurnu'nun Taşkesti Beldesi arasında geçen yıl yapılan yaklaşık 28 kilometrelik yolda heyelanlar meydana geldi. Dolgu yapılan 4 değişik yerde meydana gelen heyelanlar nedeniyle, ulaşım tek şeritten sağlanırken, önlemlerin yetersiz kalması ise tehlike yaratıyor. Heyelanın meydana geldiği bölgelerde ağaç dallarına şeritler çekilirken, çöken yolların önüne duba koymak yerine ağaç dalları konulması dikkat çekti. BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan yolda incelemelerde bulunarak, önlem alınmasını istedi.

Yoğun yağışların ardından dolgu yapılan yollarda heyelanın meydana geldiğini söyleyen Mahmut Alan, "Abant ile Taşkesti arasındaki 28 kilometrelik yol geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yolda incelemelerde bulunduk. Yolun 4 bölgesinde göçmeler meydana gelmiş. Birçok yerde ulaşım tek şeritten sağlanıyor. Herhangi bir önlem yok. Önlem olarak yola ağaç dalları bırakılmış. Şerit çekmek için ise yine ağaç dalları kullanılmış. Gece bu yolda ilerlemek çok tehlikeli. Bu yolun bir yılda bu hale gelmesi yapılan işin kalitesini gösteriyor. Olası kazaları önlemek için önlem alınması gerekli" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abant ile Taşkesti Beldesi Yolunda Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement