Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Teknokent Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Teknokent Temeli Atıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi\'nde Teknokent Temeli Atıldı

Bolu'da, abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) bünyesinde yapılacak kütüphane ve teknokent binalarının temeli törenle atıldı.

08.12.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) bünyesinde yapılacak kütüphane ve teknokent binalarının temeli törenle atıldı.

Üniversitenin Gölköy Kampüsü girişine yapılacak kütüphane binası ile Şehir Kampüsü'nde yapılacak teknokent binasının temeli birlikte atıldı. Kütüphanenin yapılacağı alanda düzenlenen dörene Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. Rektör Prof. Dr. Coşkun, 4 kat ve terastan oluşacak kütüphane binasının yatırım maliyetinin yaklaşık 13 milyon lira oduğunu söyledi. Prof. Dr. Coşkun, 2017 yılı sonunda bitirilmesi planlanan kütüphanenin tamamının üniversite bütçesinden yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Coşkun, bodrum dahil 4 kat ve teras çekme kattan oluşan bina içinde 5 teknik oda, 2 fuaye alanı, 6 malzeme deposu, multimedya salonu, çok amaçlı salon, okuma salonları, ders çalışma salonları, kafeterya gibi pek çok donanımın bulunacağını kaydetti.

Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı'nca yaptırılan 5 milyon 100 bin lira maliyetli teknokent binasıyla ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Coşkun, "Teknokent binamız hizmete girdiğinde daha fazla projenin gerçekleşmesine ve daha fazla ar-ge personelinin çalışmasına imkan tanıyacaktır. 2016 yılında bitirilmesi planlanan binamız bodrum dahil 4 kattan oluşacaktır. Üniversite-sanayi işbirliğini daha da ileri noktalara taşıyacak olan teknokent binamız üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörleri arasında işbirliği sağlayarak ülke sanayinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması amacıyla teknolojik bilgi üretilmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından butona basılarak iki binanın temeli atıldı. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Teknokent Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement