Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi, Fransa'da Türkiye'yi Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi, Fransa'da Türkiye'yi Tanıttı

Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi, Fransa\'da Türkiye\'yi Tanıttı

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 'Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi' kapsamında bu seferde...

24.04.2013 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 'Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi' kapsamında bu seferde Fransa'ya giderek çeşitli etkinliklere katıldı.

Ortak ülkeler arasında kültür alışverişi sağlamayı amaçlayan "Our Past is Unifying Us- Unity in diversity" isimli proje kapsamında 08-15 Nisan 2013 tarihleri arasında ev sahibi Pezenas/Fransa'da gerçekleştirilen etkinliklere katılan Comenius çalışma ekibi, Türkiye'den 5, Almanya'dan 2, Polonya'dan 9, Macaristan'dan 9, İtalya'da 7, ev sahibi Fransa'dan 18 olmak üzere toplamda 50 kişiden oluştu.

Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi'nden projeye katılan 5 kişilik ekipte, İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Hatice Çağlar, Tarih öğretmeni ve okul müdür yardımcısı Osman Kalender, Matematik öğretmeni Hilmi Önder ile Fulden Köse ve Suğde Güvenç isimli öğrenciler yer aldı.

Projenin koordinatörü İngilizce Öğretmeni Hatice Çağlar, projenin amacının farklı ülke öğrencilerinin kültür alışverişinde bulunmaları olduğunu söyleyerek, "Aynı zamanda bu projeyle; gençlerin gözünden Avrupa'daki kültürlerin çeşitliliğini tanımak, gençlerin birbirini tanıyarak anlamalarını sağlamak, farklılıkları ve ortak yönleri birbirleriyle paylaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Öğrenciler bu tür gezilerle güzel tecrübeler yaşamaktadırlar" dedi.

Ortak ülkelere yaptıkları tanıtım çalışmaları hakkında da bilgi veren Çağlar, Çukurova, Hatay ve Gaziantep'te bulunan mozaik müzelerindeki eserleri ve ev sahibi ülkenin özel isteği üzerine Karagöz&Hacivat Gölge Oyunu'nu tanıttıklarını belirtti. Çağlar, Türk mizah kültürünün önemli parçaları olan Hacivat&Karagöz'ü ve Misis'deki Nuh'un Gemisini resmeden mozaikleri ve Antakya'daki farklı motiflerden oluşan muhteşem mozaikleri Avrupalılara tanıtmanın çok heyecan verici olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz ayrıca diğer ortak ülkelerin hazırladıkları faaliyetlere de katılmışlardır. Altı farklı ülkeden katılım sağlayan ülke öğrencileriyle İngilizce ve Almanca konuşarak pratik yapma imkanı buldukları gibi birbirlerine de kendi dillerinden birçok kelime ve cümle öğretmişler; yabancı dil alanında oldukça verimli bir dil alışverişinde bulunmuşlardır. Öğrencilerimizin kendi yaşıtları olan Avrupalı gençlerle iletişim kurmaları, Avrupa'daki farklı ülkelerin kültürlerini tanımaları, kendi kültürlerini onlara anlatmaları, bunun için bir yabancı dili konuşma gerekliliğini anlamaları, onların kişisel gelişmeleri açısından olumlu katkılar sağlamıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi, Fransa'da Türkiye'yi Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement