ABD 1 Milyar Dolara El Koyacak - Son Dakika
Ekonomi

ABD 1 Milyar Dolara El Koyacak

ABD 1 Milyar Dolara El Koyacak

Savcılar çalınan parayla gayrimenkul ile sanat eserleri alındığı ve "Para Avcısı" adlı filmin finanse edildiğini belirtiyorlar.

21.07.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savcılar çalınan parayla gayrimenkul ile sanat eserleri alındığı ve "Para Avcısı" adlı filmin finanse edildiğini belirtiyorlar.

ABD'li savcıların bazı suçlamalarının Malezya'nın yürüttüğü ve Başbakan Najib Razak'ın hesabına 681 milyon dolar aktarılması hakkındaki soruşturmadakiyla aynı olduğu görülüyor.

ABD federal mahkemesinde dün açılan dava dosyasında Malezya Başbakanı Necip Rezzak'ın adı geçmiyor, ancak "Malezyalı 1. Yetkili" olarak anılan bir kişi bulunuyor.

ABD Adalet Bakanlığı, 2013 yılında ulusal varlık fonu 1MDB'den yapılan 681 milyon dolarlık tutarındaki tahvil satışından sağlanan gelirin "Malezyalı 1. Yetkili"nin hesabına aktarıldığını açıkladı. Söz konusu yetkili mahkemeye iletilen belgelerde "1MDB nezdinde de yüksek otorite sahibi olan Malezya Hükümeti'nde üst düzey bir yetkili" olarak tanımlanıyor.

Soruşturmaya yakın bir kaynak "Malezyalı 1. memur"un Najib Razak olduğunu doğruladı.

Malezya başbakanlık sözcüsü, 1MDB hakkında birçok inceleme başlatıldığını, hükümetin yasal tüm soruşturmalarda tamamen işbirliği içinde olacağını söyledi.

Razak ise iddiaları daha önce defalarca reddetti.

Soruşturma, ABD Adalet Bakanlığı Kleptokrasi Malvarlıklarının Geri Alınması Girişimi'nin yürüttüğü en kapsamlı davalar bütünü oluşturuyor. Bundan önceki en büyük dava Şubat ayında 850 milyon doları ele geçirmek için açılmıştı.

Razak'ın göreve başladıktan kısa süre sonra 2009 yılında varlık fonu 1MDB hakkında ABD, Singapur ve İsviçre dahil olmak üzere en az 6 ülkede kara para aklanmasına ilişkin soruşturma yürütülüyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi ABD 1 Milyar Dolara El Koyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement