ABD 10 Helikopteri Teslim Etti - Son Dakika
Güncel

ABD 10 Helikopteri Teslim Etti

ABD 10 Helikopteri Teslim Etti

ABD Mısır'a yönelik yaptırımları kaldırmasının ardından, 10 adet Apaçi savaş helikopterini Kahire yönetimine teslim etti.

21.12.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır ordu kaynaklarına göre helikopterler geçtiğimiz hafta ordu yetkililerine teslim edildi.

Mısır'ın Al Ahram gazetesi yayınladığı haberde, teslim edilen helikopterlerin askeri bir havaalanında bulunduğunu ifade etti.

Helikopterlere ait olduğunu iddia ettiği bazı fotoğraflar yayınlayan gazete havaalanının ismini ise güvenlik nedeniyle açıklamadı.

Mısırlı bir askeri kaynak ise geçtiğimiz hafta çıkan bazı haberler üzerine bir açıklama yaparak, 10 adet helikopterin teslim alınmadığını, ABD'nin helikopteri teslim etmekte istekli davranmadığını söylemişti. Askeri yetkili, ABD'de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında Mısır'da yaşanan siyasi durum nedeniyle bazı tartışmalar yaşandığını ve bunun da helikopterlerin teslimini zorlaştırdığını vurgulamıştı.

İki ülke arasındaki durum

ABD, geçtiğimiz Nisan ayında helikopterlerin teslim işinin ülkedeki siyasi belirsizlik nedeniyle askıya alındığını açıklamıştı.

Ardından Ekim'de Mısır'a bir ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'ye Washington yönetiminin vadettiği Apache helikopterlerin Kahire yönetimine teslim edileceği sözü vermişti.

ABD yönetimi Mısır'a verilecek helikopterlerin ülkenin kuzey doğusundaki Sina Yarımadası'nda terör ile mücadelede kullanılacağını duyurmuştu.

İki ülke arasındaki ilişkiler eski Cumhurbaşkanı Mursi'nin askeri darbe ile görevden alınması üzerine gerilmişti. ABD bu ülkede bulunan Kahire büyükelçisini geri çağırmıştı. Ancak bu gerginlik uzun sürmedi.

Yaklaşık bir yıl aradan sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştiğinin bir işareti olarak kabul edilen adım ABD'den geldi. Kahire büyükelçiliğine atanan Stephen Beecroft geçtiğimiz hafta görevini teslim aldı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel ABD 10 Helikopteri Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement