ABD Adana Konsolosu Cizre'deki Yezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

ABD Adana Konsolosu Cizre'deki Yezidileri Ziyaret Etti

ABD Adana Konsolosu Cizre\'deki Yezidileri Ziyaret Etti

ABD’nin Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Irak’tan kaçıp Şırnak’ın Cizre ilçesine sığınan Yezidileri ziyaret etti.

14.08.2014 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Irak'tan kaçıp Şırnak'ın Cizre ilçesine sığınan Yezidileri ziyaret etti.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Cizre'ye sığınan Yezidilerin durumunu yerinde görmek için bölgeye gelen ABD'nin Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Cizre Kaymakamı ve Belediye Eşbaşkanını ziyaret ettikten sonra taziyeevlerindeki Yezidileri ziyaret etti.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları sonucu Şengal ve çevresinden kaçıp Silopi ve Cizre'ye yerleşen Yezidileri ziyaret etmek ve durumlarını yerinde denetlemek için bölgeye gelen ABD Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz, Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur'u ziyaret etti. ABD Konsolosunu Eşbaşkan Kadir Kunur ve Belediye Meclis üyeleri karşıladı. Ardından da belediye başkanlığı makamına geçen heyet burada Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur'la birlikte Yezidilerin durumu ve Yezidiler için yapılacak olan ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Cizre Belediye Eşbaşkanı Kunur ile yaklaşık yarım saat görüşen Ruiz daha sonra Cizre Kaymakamı Şenol Koca'yı da makamında ziyaret etti. Ziyaret sonunda Kaymakam Koca, ABD Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz'e yapmış oldukları ziyaretten dolayı bir plaket ve Mem U Zin'in hayatını anlatan iki kitap hediye etti.

ABD Adana 2. Konsolosu James Michael Saxton-Ruiz daha sonra Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur ile birlikte Belediye Halk ve Taziyeevlerindeki Yezidileri ziyaret etti. Yapılan ziyaretler sırasında Amerika Birleşik Devletleri olarak bu insanlara mutlaka yardımda bulunacaklarını belirten Ruiz, "Ben burada yaşanan dramı yerinde görmek ve bu doğrultuda gerçekçi bir rapor hazırlamak için geldim. Buradaki izlenimlerimi bir rapor olarak Amerika'ya sunacağım ve buna göre artık bir yardım programı oluşturulacaktır" dedi.

Yezidiler ise biran önce kendi topraklarına ve evlerine dönmek için ABD'nin kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Ruiz daha sonra Cizre Belediyesi'nin Yezidilerin barınması için Küçük Sanayi Sitesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledikten sonra uçakla Cizre'den ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD Adana Konsolosu Cizre'deki Yezidileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement