"Sınırın Her 2 Tarafında Yardım Yapılması Çok Önemli" - Son Dakika
Güncel

"Sınırın Her 2 Tarafında Yardım Yapılması Çok Önemli"

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Yezidilerin durumuna ilişkin, "Sınırın her 2 tarafında yardım yapılması çok önemli." dedi.

10.09.2014 19:49  Güncelleme: 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Yezidilerin durumuna ilişkin, "Sınırın her iki tarafında yardım yapılması çok önemli. Bizler Birleşmiş Milletler'nin (BM) bu çabalarına destek vermeye kendimizi bağlı görüyoruz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen Espinoza, Vali Vekili Mustafa Akgül'ü ziyaret etti. Espinoza, burada yaptığı konuşmada, bölge illerine düzenlediği rutin ziyaretler kapsamında Şırnak'a geldiğini söyledi.

- "Sınırın her iki tarafında yardım yapılmasını çok önemli"

Valiliğin ardından Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ı ziyaret eden Espinoza, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Espinoza, bölge insanının Yezidilere göstermiş olduğu misafirperverliğin takdire şayan olduğunu ifade ederek, "Kendi imkanlarınızla bu insanlara yardım etmeniz gerçekten çok zor. Hem belediyelerin hem de bölge insanının bu yardımları etkileyici. Yezidiler de sizlerin kendi komşuları olmasından mutludurlar" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye gelen mülteciler konusunda en büyük uluslararası desteği sağlayan ülke olduklarını savunan Espinoza, şöyle dedi:

"Yezidiler buraya ilk geldikleri zaman kendi personelimizden birkaç arkadaş gelip onlarla görüştü. Sınırın her iki yakasında yaşayan bu Yezidilerin yaşam koşulları oldukça zor. BM ve Türkiye'nin Yezidilere en iyi şeklide yardım edebilmeleri için durumu değerlendirmelerini ve incelemelerini istiyoruz. Genel olarak Türkiye'ye gelen mülteciler konusunda en büyük uluslararası desteği ve yardımı sağlayan ülkeyiz. Bizim yardımlarımızın büyük bir kısmı BM'nin değişik komisyonlarına gitmekte. Sınırın her iki tarafında yardım yapılmasını çok önemli. Bizler BM'nin bu çabalarına destek vermeye kendimizi bağlı görüyoruz."

Espinoza'nın yarın Silopi ve Cizre'ye yerleştirilen Yezidilerle görüşeceği bildirildi.

"Sınırın Her 2 Tarafında Yardım Yapılması Çok Önemli"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sınırın Her 2 Tarafında Yardım Yapılması Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement